MobileNovinky

Pixel Federation otevírá novou pobočku v Brně

Největší slovenský herní vývojář Pixel Federation se rozrůstá do českých krajin. Brněnské studio bude jeho první zahraniční pobočkou, 13 let studio operovalo pouze v rodné Bratislavě. Zaměřuje se zejména na mobilní hry, mezi ty nejznámější patří TrainStation 2, Diggy’s Adventure anebo Seaport. Studio staví své hry na free to play modelu s mikrotransakcemi.

V žádném případě jsme nepřerostli naše bratislavské kanceláře, ale nalezli jsme v naší společnosti příležitost pro mezinárodní pobočku a rozhodli se začít v nádherném Brně. Krátká vzdálenost znamená, že tam můžou stávající zaměstnanci snadno dojíždět, zatímco se snažíme najmout nové talenty z regionu. Jsme opravdu nadšení z toho, co nám letos Brno přinese. Daniel Duranka, provozní ředitel Pixel Federation

Pixel Federation za posledních 10 let zaznamenalo obrovský úspěch. Z malého studia se vyklubal největší nezávislý herní vývojář na Slovensku s 230 zaměstnanci. Loni mělo studio obrat 46,7 milionu euro. Rozšířením do Česka sleduje zvětšit svůj potenciál, zároveň plánuje letos vydat dvě plnohodnotné hry. Společnost se také zabývá životním prostředím, aktivně podporuje, či se přímo účastní mnoha takových projektů v Bratislavě.

Vypadá to, že se Brno začíná stávat centrem mobilního gamingu. Už od roku 2010 zde sídlí MADFINGER Games, jedna z nejznámějších českých herních společností zaměřující se právě na mobilní hry. O pět let déle zde sídlí také neméně prominentní NOXGAMES.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button