NovinkyPC

Dawn of the Dukes aneb Češi konečně v Age of Empires

Oznámení data vydání Age of Empires IV tak trochu zastínilo oznámení ohledně DLC Dawn of the Dukes. Druhá expanze do Age of Empires II DE má konečně datum vydání. A nejen to, dokonce víme, jaké národy a kampaně nám přinese. A jak jste si jistě odvodili z titulku, jedním z těchto národů budou Češi i s příslušnou kampaní. Tak se na to podíváme podrobněji.

Češi a kdo další?

Do hry přibydou celkem 2 národy a tři nové kampaně. Novými národy jsou Češi a Poláci. Češi boudou stejně jako ostatní národy mít své speciální jednotky. Předně je to husitský opevněný vůz, takže dostaneme možnost vytvořit si vlastní vozovou hradbu. Druhou unikátní věcí bude houfnice, která bude ve hře existovat jako upgrade pro kanón. Polskou unikátní jednotkou je Obuch, brutální pěchota s kladivem.

Nové kampaně budou celkem tři. Každý nový národ dostane svou vlastní a ve třetí budeme hrát za Litevce. V litevské kampani budeme sledovat snahu pohanského prince Algirdase a jeho bratra Kestutise bránit svou zemi proti nájezdům. Útočit na ně budou teutonští rytíři, křižáci a vojska Čingischánových vnuků. V polské kampani budeme hrát za Jadwigu, polskou královnu, která se na trůn dostala ještě jako dítě. V době nekončící války musí utvořit budoucnost svého národa. Dokáže uskutečnit svou představu silného polsko-litevského království, nebo zničí obě země? Česká kampaň nás zavede do období husitských válek. To už vám muselo být jasné z české unikátní jednotky. Hlavní postavou této kampaně je Jan Žižka, který povede vojska pro Svaté říši římské. Uvidíme, jak historický přesná tahle kampaň bude.

Tak co, těšíte se na Dawn of the Dukes? Já se nemůžu dočkat, až si za Čechy zahraju. Expanze vychází v srpnu a pokud si předobjednáte Age of Empires IV, dostanete ji zdarma, jinak ji samozřejmě najdete na Steamu.

Uniklo vám něco z E3? Nebojte se, my ji celou dobu pečlivě sledujeme, tak se mrkněte na naše články.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button