EsportNovinky

Esport místo Hokeje, pojďte si zafandit k derby |Novinka

Pandemie už nám tu řádí více než rok, a jak všichni víme, tak to sportu rozhodně neprospělo. Jediné odvětví, které na současné krizi trochu vydělalo je esport, kde se hráči samozřejmě nepotkají. Hlavně toho využívají pořadatelé tradičního derby Pardubické a Královehradecké Univerzity. Studenti teď totiž nemohou poměřit své síly na ledě a s hokejkou v ruce. Svoji univerzitu tedy tento rok budou reprezentovat jen hráči. Není to ale prvně co se studenti těchto škol utkali na serverech v roce 2019 si vítězství v esport derby odvezli studenti z Pardubické Univerzity (UPCE)

„Náš tým vstupuje do historicky druhého derby jako ten, který obhajuje vítězství. Bylo by skvělé pohár znovu získat a já budu našim reprezentantům fandit. Povzbuzením pro všechny ale může být fakt, že se dvěma blízkým vysokým školám společně podařilo uspořádat tuto akci pandemii navzdory,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Jiří Málek.

„Esportovní aktivity našich studentů vítám a v tomto zvláštním období, kdy jsme museli vynechat mnohé tradiční akce, je to jedna z mála příležitostí, kdy se s našimi protějšky z Pardubic můžeme vidět, byť jen online. Esport má na Univerzitě Hradec Králové své místo, ostatně v tomto roce se na UHK otevírá zbrusu nová specializovaná učebna,“těší na e-derby rektor UHK Kamil Kuča s tím, že rivalita mezi univerzitami je vážně spíše jen nadsázka, protože mnozí hráči na obou stranách se znají a jsou přátelé.

Kdy a kde bude e-derby probíhat?

Event je plánován pátek 19.3.2021. Program začne už v 10:00 diskusemi s hosty a představením Universit a týmů. Samotné zápasy pak začnou ve 12:00 takže doufám, že budete pojídat chutný obídek. Hrát se bude Heartstone ve formátu Bo5, následně Counter Strike: Global Offenisve jako Bo3 a konečně Leauge of Legends také jako Bo3. Vše můžete sledovat na twitchi esportovní studentské asociace ESA.

„Poslední ročník dopadl velmi těsně a přinesl více než napínavou podívanou. Je skvělé, že síly obou univerzit jsou velmi vyrovnané, s lehkými výkyvy v konkrétních herních titulech. A právě tyto výkyvy budou těmi, které rozhodnou o celkovém výsledku. UHK má velmi kvalitní CS:GO tým, zatímco UPCE mají převahu v LoL. Rozhodnutí tak určitě padne na hru Hearthstone, která se této role zhostila i minule,“ říká spoluzakladatel ESA Lubomír Mikuš, který je předsedou esportovní organizace SGA při UHK.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Back to top button