MobileNovinky

Rainbow Six Siege přichází na mobily

Letos tomu bude již sedm let, co do kompetitivního videoherního prostředí vtrhl Ubisoft se svým titulem s názvem Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Tato hra se dočkala během let velké popularity ve hráčské komunitě. Do nynější podoby hra prošla celkem 18 sezónami a bez větších pochyb lze říct, že se jedná o úplně jinou hru, než kterou jsme si poprvé mohli zahrát v roce 2015.

Během let se měnily jak herní mechaniky, tak i samotný vizuál. Přidávaly a přepracovávaly se herní mapy, vývojáři přicházeli s novými charaktery, a dokonce hru v určitých chvílích obohatily nové a samostatné herní módy. Z některých takových herních režimů se nakonec například vyvinula samostatná hra vydaná v lednu letošního roku Rainbow Six Extraction. Nyní se série Rainbow Six rozšiřuje zase o kus dál, a to na mobilní zařízení. Seznamte se, přichází Rainbow Six Mobile!

Herní zážitek i při jízdě vlakem

Největší nadílku informací máme k dispozici jednak z traileru, který můžete shlédnout o pár řádků níže, ale i díky rozhovoru s creative directorem Justinem Swanem. Ten se rozpovídal, co všechno mohou hráči v nové hře očekávat a jak moc si Rainbow Six Mobile bude podobný s jeho starším bráchou. Rozhovor to byl poměrně rozsáhlý. Určitých věcí se Swan pouze lehce dotknul, jinde naopak poměrně detailně popsal, co na hráče čeká. Já dále zmíním jen opravdu to nejdůležitější.

Rainbow Six Mobile přichází na zařízení se systémy iOS i Android. Vývojáři se zaklínají, že dokázali přizpůsobit napínavé taktické přestřelky 5v5 z Rainbow Six Siege do podoby free-to-play mobilní hry. Nemá chybět voice-chat ani cross-play mezi iOS a Androidem. Mapy i herní charaktery si hra samozřejmě taktéž půjčuje od svého velkého bratra. Aktuálně tak máme oznámené mapy Border a Bank, na kterých budeme hrát herních režimy Bomb a Secure Area.

Hratelnost nemá být ani zdaleka zjednodušená, jak bychom mohli u mobilní hry očekávat. Hráči mohou prorážet díry do zničitelných zdí nebo je naopak zpevňovat. Budou si moci přizpůsobovat zbraně a loadouty pro známé operátory. Samozřejmě jak Swan přiznává, do určitých zjednodušení se vývojáři museli pustit. Ovšem zatím to nevypadá, že by se jednalo o drastické změny.

Nový trhák nebo budoucí propadák?

Na samotný závěr mi dovolte lehkou polemiku. Z roku 2020 si jistě někteří ještě dokážou matně vzpomenout, že o mobilní hru se Ubisoft již pokoušel se svým titulem Tom Clancy’s Elite Squad. Hra byla zcela jiného žánru a zaměření, než s čím přicházejí vývojáři nyní. V této hře se spojily nejvýznačnější postavy z Ubisoft her jako je právě Rainbow Six, Ghost Reacon, Splinter Cell nebo Division. V souboji na tahy jste se pomocí schopností svých postav pokoušeli zneškodnit druhou stranu. Návrh na papíře zněl minimálně slibně, ale realita nakonec dopadla zcela opačně. Servery Elite Squad byly uzavřeny necelý rok po samotném spuštění hry

Nabízí se na snadě jednoduchá otázka. Nedopadne náhodou Rainbow Six Mobile jako jeho předchůdce Elite Squad? Hra míří na jiné publikum i žánr je zcela odlišný. Lze tedy usuzovat, že by se konečně ledy mohly prolomit a Ubisoft začal více pronikat na mobilní trh. Nebo naopak se bude opakovat blamáž z roku 2020 a po pár měsících po hře neštěkne ani pes.

Jak to nakonec dopadne, na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Rainbow Six Mobile zatím nemá oznámené datum vydání. Informací máme jistě stále pomálu. Dobrou zprávou však je, že pro vybrané hráče, kteří se přihlásí na stránkách pod tímto odkazem, bude brzy spuštěna již první beta verze hry. Budeme si tak moci sami zjistit, jak velký úspěch či neúspěch můžeme v budoucnu očekávat.

Zdroj
Foto: Ubisoft

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button