Novinky

Embracer Group rozšiřuje své portfólio | Novinky

Appeal Studios, KAIKO, Massive Miniteam a FRAME BREAK. To vše jsou společnosti, které nově spadají pod Embracer Group. Akvizice rozdělí do svých dvou dceřiných společností – THQ Nordic a Amplifier Game Invest. Za všechny čtyři firmy zaplatí Embracer Group zhruba 71 milionů švédských korun (178 mil. Kč). THQ Nordic zároveň otevírá jednak francouzský distribuční oddíl THQ Nordic France a jednak Gate 21 v Bosně a Hercegovině zaměřující se na animace.

THQ Nordic připadnou tři ze zmíněných firem:

  • Belgické Appeal Studios S.A., které stojí za původním Outcastem z roku 1999 a aktuálně pracuje na neoznámené open-world sci-fi akční adventuře.
  • Frankfurtské KAIKO GmbH, které dokázalo udělat několik velmi povedených portů. Díky němu si můžete zahrát hry jako Kingdoms of Alamur: Re-Reckoning, Red Faction Guerilla Re-MARS-tered, Darksiders Warmastered Edition a Darksiders II Deathinitive Edition. A to na platformách, na kterých původně nevyšly.
  • Německý Massive Miniteam GmbH založený v roce 2018. Je to tým zhruba 20 lidí, kteří se zabývají vývojem a portováním indie her.

Amplifier Game Invest pak koupilo pětičlenné švédské studio FRAME BREAK AB. Založeno bylo teprve loni a pod Embracer Group se bude soustředit zejména na co-op hry, které se dají hrát dokola. Jeho doménou bude hlavně PC a konzole, přestože vydalo jednu hru na Android.

Spitling, jeden z projektů od Massive Miniteam

Jedno se musí Embracer Group nechat – ráda skupuje studia pod své dceřiné společnosti. THQ Nordic stihlo za poslední dva roky koupit třeba Warhorse Studios, Piranha Bytes, ale i otevřít studio v Bratislavě. Pod Amplifier Game Invest se zařadilo zejména Tarsier Studios, tvůrce Little Nightmares. Současně také podporují i nezávislá studia – Koch Media financuje vývoj PAYDAY 3, celkem 50 milionů euro.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button