HryNovinkyPC

Age of Empires IV – Za jaké civilizace budeme hrát? | Novinka

Objevuje se čím dál tím více informací o Age of Empires IV. Jako dlouholetý fanoušek této série jsem samozřejmě ráda. Vůbec bych se nezlobila, kdyby jich bylo více, ale člověk bere všechno, co jsou mu tvůrci ochotni dát. Já osobně se dalšího dílu nemůžu dočkat, tak sbírám jakýkoli drobty informací.

Jenom civilizací živ je člověk

Nedávno jsme měli možnost vidět gameplay video, kde jsme zahlédli mimo jiné i základní kámen hry, také známý jako civilizace. Bez nich by hra ani nemohla existovat, a tak jste jistě, stejně jako já, zvědaví, jaké budou naše možnosti. Celkem osm civilizací bude hratelných v době vydání a čtyři nám již byly odhaleny v posledním oficiálním videu. Takže na koho se můžeme těšit? Snad nikoho nepřekvapí, že jednou z potvrzených civilizací je Anglie, pověstná svými silnými lučištníky. Druhou z nich jsou Mongolové, za které jsme zatím měli možnost hrát pouze ve druhém díle. Třetí bude sultanát Dillí, konkrétně za Dillí jsme ještě nehráli, ale Indové byly jednou z volitelných civilizací ve druhém a třetím díle. Poslední z potvrzených civilizací je Čína, ta už je celkem standardní součástí série Age of Empires. Ještě se sušká, že by další civilizací mohlo být Japonsko, ale zatím ještě nebylo potvrzeno.

Tvůrci slibují, že hratelnost a strategie jednotlivých civilizací by měla být značně rozdílná. Kupříkladu Mongolové budou mít možnost se sbalit a přesunout celou svou civilizaci a například sultanát bude mít k dispozici dobývací slony. Což slibuje strategické hody, což člověk tak nějak od téhle série očekává. Já bych v Age of Empires IV ráda viděla i nějaké ty jihoamerické civilizace, jako Aztéky, Inky či Maye. Ty vždycky patřili k mým oblíbeným, ale myslím, že se pravděpodobně objeví až v nějakém tom datadisku. Osobně si myslím, že mezi dalšími čtyřmi civilizacemi určitě uvidíme nějakou variantu Francouzů a Němců. Nechme se ale překvapit. A jakou civilizaci byste chtěli vidět vy?

Nezapomeňte si přečíst nový téMAG o videoherní historii a vyšel i nový Meet the Team.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button