FilmyNovinky

Interaktivní Bear Grylls dobrodružství | Gamesmag Tip #6

Interaktivní Bear Grylls dobrodružství s názvem Tvůj souboj s divočinou: Poprask na safari na Netflixu vás vtáhne do dobrodružství. V něm se můžete vžít do kůže dobrodruha Beara, kterého zřejmě znáte už z jeho dokumentů o přežití v divočině. Minulý týden vám Superlachtan dal jako tip na víkend anime Jujutsu Kanen, teď vám představíme něco více interaktivního. O co tedy v tomto filmu jde?


Z pohodlí svého obývacího pokoje budete sledovat, jak se známý dobrodruh Bear Grylls vypraví do Afriky. Tam se v jedné rezervaci pokazilo hned několik věcí. První z nich je uniklý lev, druhou patálií je vypnutý proud (kvůli kterému lev poškodil plot a utekl) a třetím je uniklý pavián. Tímto se film “Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie” moc neliší od ostatních Bearových dokumentů, ve kterých se snaží přežít v divočině. Možná jsou tyto úkoly trochu více zdramatizované a přehnané, ale jinak je to prakticky to samé. V Poprasku na Safari ale nebudete na film jen koukat, v průběhu totiž můžete Bearovi říct, co má dělat.

Film je plný míst, kdy se objeví na obrazovce dvě až tři možnosti a vy můžete pomocí kliknutí myši nebo použitím ovladače od Google Chrome rozhodnout. Rozhodnutí nejsou přímočará, občas je fakt těžké odhadnout, co se stane. Také některá z nich spustí následky, které změní následující herní rozhodování. První velké rozhodnutí, na jaký z úkolů se vypravíte jako první, toho třeba změní .

Díky tomu nemusíte jen křičet na obrazovku “nechoď tam!” a “nejez to!”, ale můžete to Bearovi nakázat a sledovat, jak se podle vás řídí. Film je zábavná jednohubka na necelou hodinu, u které se můžete v době korony vypravit na dobrodružství aspoň ze svého gauče. Interaktivita pořadů je opravdu velkým lákadlem, které se snad dočkáme i u dalších pořadů. Takto interaktivní je i hromada her, jako je třeba úspěšný Detroit Become Human. Živě hrané filmy ale mají přeci jen o něco stále lepší rozlišení.

Interaktivní Bear Grylls dobrodružství není první

První díl “You vs. Wild” vyšel už v roce 2019. “You Vs. Wild” byl první Bear Grylls pořad tohoto typu hned s několika díly. V jednom z nich se Bear musel vypravit třeba do nitra džungle, aby dopravil léky do vesnice. Po cestě musel rozhodovat, kudyma se vydá a podle toho se měnily překážky, kterým musel čelit. Tento seriál se mi však z nějakého důvodu na Netflixu ukazuje nyní jako nedostupný, tak vám nemůžu slíbit, že si jej můžete také zahrát. Možná pomůže VPN?

Kde se na to kouknout?

Interaktivní Bear Grylls dobrodružství s názvem Tvůj souboj s divočinou: Poprask na safari můžete stále sledovat na Netflixu. Stačí vám k tomu pustit si film přes notebook nebo Google Chrome skrze televizi a do ruky vzít myš nebo chytrý ovladač. Sedět u toho ale pořád nemusíte, rozhodnutí vždycky spustí další sekvenci, takže na další rozhodování čekáte pár minut. Volit možnosti je poměrně jednoduché a určitě se u tohoto dobrodružství nebudete nudit.

Tak co, už víte, co budete dělat o víkendu?

Kristýna "Rem" Dostálová

Vypařenka, která ráda paří, čte, píše a skládá hudbu. Když nedělá nic z toho, běhá po lese v kostýmu elfa při aktivitě, které se říká LARP. Důležitým okamžikem jejího života se stal den, kdy začala pařit Skyrim. Zbytek, jak říkají, je už legendou.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button