FilmyNovinky

Hollywood bude dělat remake Train to Busan | Novinka

Hollywood nejspíš plánuje zkazit další úžasný zahraniční film. Jihokorejský film Train to Busan, který se letos dokonce dočkal i pokračování s názvem Peninsula, přebírá Hollywood. Jeho režisérem bude Timo Tjahjanto. Bude se jednat o jeho první velký hollywoodský projekt, nicméně za sebou nemá moc věhlasných snímků a dokonce byl režisérem i propadáku Portals.

Pokud nevíte, co je Train to Busan, jedná se jihokorejský hororový zombie film. Jak už napovídá název, většina filmu se odehrává ve vlaku, který směřuje do města Busan. Problém ale je, že do státu se dostala obrovská zombie epidemie. A upřímně, jestli něco Korejci zvládli, tak je to zpracování oněch nemrtvých. Film je jednoznačně skvělý a emoce s divákem cloumají prakticky po celou dobu, kde se míchá touha po přežití s laskavostí i sobeckostí najednou. Snímek byl natolik úspěšný, že se dočkal i druhého dílu s názvem Peninsula, kde se lidé dozví co se stalo s Koreou po vypuknutí zombie apokalypsy. A druhý, díl stejně jako první, rozhodně nezklamal.

Došla v Hollywoodu kreativita?

Děje se to takto posledních pár let, ale Hollywood už nepřichází s tolika filmovými peckami jako dříve. Příkladem může být Disney, který oživuje jednu pohádku za druhou. Tam se to sice střídá s úspěchy (Kráská a zvíře) a propadáky (Mulan), ale otázka proč předělávat kvalitní filmy prostě trvá. Možná jsem zbytečně pesimistický a remake Train to Busan se vážně povede, ale upřímně tomu moc velké šance nedávám.

Budu ale mnom radši, když se budu mýlit a Timo Tjahjanto při své premiéře v Hollywoodu představí úžasné dílo, které divákům vyrazí dech. Zatím si pusťte originál a užijte si zombie podívanou, která občas připomíná starý dobrý Resident Evil.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button