NovinkySeriály

Netflix představil The Lost Pirate Kingdom

Dočkáme se dalšího dokumentárního seriálu od platformy Netflix. The Lost Pirate Kingdom (Ztracené království pirátů) se objeví už 15. března. Nyní vyšel konečně trailer na celou první sérii a vypadá naprosto skvěle. Netflix ukazuje, že dokumentární seriály prostě zvládá, příkladem toho můžou být série Roman Empire, která vyprávěla příběhy Commoda, Julia Ceasara a Caliguly nebo Rise of Empires: Ottoman.

Jelikož se bude jednat o dokumentární seriál, měli bychom vidět piráty z jejich skutečného prostředí. Tedy jako krvežíznivé bojovníky, kteří se ale na mořích potýkali i se spoustou nemocí. Zároveň také utvořili velice funkční republiku. Také víme, že se bude vše odehrávat během zlatého věku pirátů během 17. a 18. století, kde byli piráti všude včetně Karibiku, západní Afriky nebo Indického oceánu. V traileru The Lost Pirate Kingdom si můžeme prohlédnout tři hlavní postavy, kolem kterých se bude seriál nejspíš odehrávat. Některé už můžete znát ze seriálu Black Flag, nicméně tento seriál je historicky zkreslený.

Charles Vane

Byl anglickým privatýrem, který se po skončení války mezi Anglií a Španělskem vydal roku 1713 na dráhu piráta.  Jelikož se nikdy nesmířil s mírem se Španělskem, drancoval především lodě španělské flotily. Byla mu dokonce nabídnuta i amnestie od krále Jiřího I., on jí ale hrdě odmítl. Charles Vane se proslavil jako krutý a chamtivý muž, který nejen obíral vlastní posádku, ale zabíjel i jiné piráty. Nakonec byl sesazen a chycen. V roce 1721 oběšen v Port Royal.

Edward Teach zvaný Černovous

Byl rodilým angličanem a také sloužil v anglickém námořnictvu. Nakonec se stal pirátem, když vstoupil do služeb kapitána Benjamina Hornigolda. Ten nakonec odešel do důchodu a Černovous přebral jeho posádku a postupně se mu dařilo budovat pirátskou flotilu. Jeho legendární lodí byla Pomsta Královny Anny. Díky jeho četným výpadům, především proti francouzským lodím, se stal velice obávaným pirátem. Edward Teach byl velice inteligentní a společenský muž a údajně i velmi charismatický. Mezi muži byl prý drsný a krutý, ale doma se ženou byl velmi laskavý a klidný. Nakonec byl během jedné bitvy zabit vlastním členem posádky.

Anne Bonny

Nejznámější pirátka světa. Rozená irka vyrůstala ve Spojených státech v Charlestonu v Jižní Karolíně, který byl jedním z pirátských měst. Když jí bylo 16 let, rodiče jí chtěli provdat. Ona se místo vybraného muže rychle provdala za piráta a utekla s ním na moře. S manželem měli zvláštní vztah, protože spoustu mužů po Anne Bonny toužilo, včetně piráta Jacka Rackhama. Ten ji chtěl od jejího manžela Jamese Bonnyho i odkoupit, ona ale odmítla což James nevěděl a nechal jí chytnout a zmrskat. Anne poté utekla a vrátila se na moře. Převlékala se za muže a plavila se po moři, sloužila dokonce v posádce Jacka Rackhama jako muž jménem Mark. Když byla posádka Jacka Rackhama jednou poražena, tak se vymluvila na těhotenství, což ji zachránilo od popravy. Po této události se neví co se s Anne Bonny přesně stalo, nicméně dnešní historici se shodují, že si vzala Josepha Burleiga, porodila dalších osm dětí a zemřela ve věku asi 88 let v roce 1782.

Zkoukněte rychle trailer a těšte se na další zpracování známých pirátů, kteří určovali celou jednu historickou éru.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button