NintendoNovinky

Crash Bandicoot 4 přichází na Nintendo Switch

Nejnovější Crash Bandicoot 4: It’s About time vyšel už loni na skoro všech konzolích kromě Nintenda. Jeho tvůrce, společnost Sony, začala s tímto vakojezevcem pracovat už v roce 1996 a pravděpodobně ho měla většina hráčů PS1 doma. V roce 2006 byla hra stažitelná na PS 3 přes Playstation Networtk. K tomu mu navíc pomohla tzv. N’Sane Trilogy, kde si hráč mohl zahrát původní tři hry. Tento mix ale neobsahoval díly jako Crash Bash nebo Crash Team Racing.

O čem Crash vlastně je?

Pokud Crashe neznáte, jedná se o 3D plošinovou hru, ve které je hlavní postavou Crash Bandicoot. Toto „zvířátko“ bylo vytvořeno doktorem Cortexem, který se snažil vyvinout z normálních zvířat ničící monstra. V několika případech se mu to i povedlo. Vytvořil například šíleného psa Ripper Roo, Tiny Tigera, Dingodila, Koalu Konga a spoustu dalších. K tomu mu pomáhali i doktor Brius nebo Dr. N. Gin.

Crash je ale tak trošku nepovedený experiment a podaří se mu uniknout z pevnosti zlého Cortexe. Dojde mu ale, že ve vězení oné pevnosti je jeho životní láska Tawna. Hrdina se jí tedy vydává zachránit. Cestou zmlátí pár padouchů a svoji milovanou osvobodí.

Zlý doktor mu ale ve vzducholodi uteče načež se jednoho dne vrátí, aby se pomstil. Což se stane o rok později a to už Crashovi pomáhá jeho mladší sestra Coco Bandicoot (která se prostě někde vzala). Ta mu pomůže znovu zastavit Cortexe, který se snaží získat speciální drahokamy k definitivnímu odletu ze země.

Napotřetí byl Crash nucen porazit Dr. Cortexe s pomocí zemské masky dobra Aku Aku, protože zlý doktor získal masku zla Uka Uka. Náš hrdina se opět utká se spoustou nepřátel. Nakonec se ve finálním boji utká s doktorem a maskou zla a oba se mu povede uvěznit v čase. 

Své nepřátele vakojezevec poráží pomocí skoků, dupání, spinningu (točí se jako tasmánský čert), podlézání překážek a spousty dalších triků. Hra je prakticky tak jednoduchá až občas bývá složitá.

Crash Bandicoot 4

Poté přišel rok 2020, kdy se Studio Sony rozhodlo vrátit k jedné z nejúspěšnějších světových herních sérii. Panovaly velké obavy, protože hru vytvářela skupina Toys for Bob. Což nebyl tvůrce všech starších her Crashe, tím byla společnost Naugty Dog (Sony byl jen vydavatel). Naštěstí se hry zhostili naprosto perfektně. Hra je ve všech ohledech skvělá. Crash se vrátil, dělá ty samé skopičiny, používá skoro všechny stejné schopnosti, má kolem sebe svou skupinu kamarádů, vrátila se mu jeho láska Tawna, objevili se nové masky pro hrdiny jako Lani-Loni nebo Akano. Do toho všeho se ještě ke všemu v příběhu cestuje časem!

Hra je prostě po všech pohledech nejenom nádherně nostalgická, ale přináší i nové prvky včetně hraní za ostatní známé postavy jako třeba Dingodile. Oficiálně můžu hru, pokud ji nemáte, doporučit a pokud k tomu vlastníte ještě Nintendo Switch, i vy se na ní můžete těšit už 12. března 2021.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button