NovinkyOldschoolPC

OpenTTD vyjde na Steamu | Novinka

Stařičká, ale legendární hříčka OpenTTD se dostane na Steam a Microsoft Store. V této strategii je vašim cílem vybudovat tu největší a nejvýdělečnější dopravní síť. Musíte nakupovat dopravní prostředky jako autobusy, vlaky, letadla či lodě a vytvořit pro ně infrastrukturu. Na první pohled byste si možná řekli, že to zas tak komplikovaně nevypadá. Po chvíli hraní ale budete vyvedeni z omylu. U stavby železnic musíte například počítat s akcelerací a stoupáním. A každý dopravní prostředek, který za své těžce vydělané peníze zakoupíte, se začne po nějaké době rozpadat.

OpenTTD, které vzniklo v roce 2004, je open source vylepšenou verzí Transport Tycoon Deluxe z roku 1995. Hru dále obohacují hromady módů, které váš zážitek vždycky okoření. Na těch je taky super, že jdou stáhnout přímo ve hře, což vaši práci při modování značně zjednoduší.

Do teď jste si vždy mohli stáhnout nejnovější verzi OpenTTD na oficiálních stránkách. Lidi začali uploadovat OpenTTD i na jiné obchody, ty se ale ne vždycky updatují. Bylo tedy rozhodnuto, že se hra dostane na Steam a Microsoft Store, kde bude hra updatovaná. Na Microsoft Store si titul již můžete stáhnout. Na Steamu ale vyjde až 1.4.2021, prý ale rovnou s očekávaným updatem 1.11.0

U starších her můžete ještě chvilku zůstat. Street Fighter 2 totiž oslavil své 30. narozeniny.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button