Knihy

George Martin plánuje letos dopsat Vichry Zimy. Zase

George Martin potvrdil, že se v roce 2020 zavřel v místnosti a jenom psal a psal. Sám přiznal, že napsal stovky stránek, nicméně přiznal, že kniha samozřejmě není dopsaná. Nutno zde připomenout, že 5. kniha jeho série Písně ledu a ohně – Tanec s draky vyšla v roce 2011 (v češtině 2012). Je to tedy už skoro 10 let co dopisuje šestý díl z avizovaných sedmi. To i přestože seriál Hra o Trůny, který vyšel právě z jeho knih, skončil 8. sérií v roce 2019.

Jak to tedy bude s knihou?

Napsal jsem stovky a stovky stránek Vichrů zimy v roce 2020. Nejlepší rok jaký jsem měl od té doby co jsem to začal psát. Proč? Nevím. Možná izolací. Občas chytím múzu. Občas prostě přijde. Potřebuji ji dál. Stále mám před sebou stovky stránek k napsání knihy, abych dospěl k uspokojujícímu závěru. O tom bude rok 2021, doufám. Nebudu dělat žádné předpovědi kdy skončím. Vždycky když to udělám, blbci na internetu to vezmou jako slib a potom mě častují drsnými výrazy, když to nestihnu. Všechno co řeknu je, že doufám.

G. R. R. Martin

Jasně, já jsem už možná k vyjadřování George Martina skeptický. Je mu 72 let, sám přiznává, že moc zdravě nežije a představa, že jeho dílo je stále nedodělané, je šílená. Podle odhadů některých fanoušků, kdy Martin rok co rok slibuje, by měl mít napsáno už přes 2 000 stran. To by opět znamenalo rozdělení jeho knih na minimálně dvě části.  

Možná, kdyby se také věnoval jenom sérii Písně ledu a ohně, tak by už vše bylo dávno dopsáno. Autor pracuje i na rozšíření světa Západozemí, jeho historii a jiných příbězích viz prequel ke Hře o Trůny: Blood and Fire. Do toho se ještě podílí na sérii Divoké karty. Není tedy divu, že i skoro po 10 letech jsou venku pouze 4 oficiální kapitoly Vichrů zimy, které jsou z pohledu Sansy Stark, Aryy Stark, Arianny Martell a Theona Greyjoye. Doufejme tedy, že jednoho dne si celou sérii v klidu přečteme od jednoho a toho samého autora a ne někoho, kdo se bude starat pouze o její dopsání.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button