IndieNovinkyOldschoolPCPS4Xbox One

Narita Boy – návrat do osmdesátek | Novinka

Retro-futuristická pixelovka Narita Boy nás zavede do světa arkádových her z osmdesátých let. Hra vypráví příběh o Tvůrci, který vytvoří jedinečnou konzoli Narita One. Hlavním, exkluzivním titulem je právě dobrodružná arkáda Narita Boy, jež se krátce po vydání stane naprostým bestsellerem. Uvnitř Tvůrcem vytvořeného digitálního světa, se však objeví něco, co vymaže jeho vzpomínky a odstartuje zkázu Digitálního království. Poslední nadějí na záchranu je spuštění speciálního obranného protokolu.

Tím protokolem není nikdo jiný než pixelový hrdina z populární arkády. Narita Boy se musí vydat na nebezpečnou cestu a znovu nastolit pořádek v digitální dimenzi. Vyzbrojen legendárním Technomečem a zvláštní magií bude bojovat s těmi nejkrutějšími potvorami, které kdy vznikly v binárním kódu. Kromě drcení nepřátel bude hrdina také odkrývat rébusy a záhady.

Tvůrci si dali opravdu záležet na tom, aby vizuál budil co nejautentičtější retro dojem. Celá grafika je proto vytvořena ručně bez pomocných grafických systémů (tile a particle system) a hudba nahrána ve stylu synthwavu. Tvůrci také společně s Narita Boyem spustí kampaň Saving The Arcade World, která se snaží zvýšit povědomí o arkádových hrách a jejich zachování. Peníze vydělané na této hře a jejím soundtracku půjdou na podporu kampaně.

Narita Boy zatím nemá oficiální datum vydání, ale pravděpodobně vyjde někdy v první půlce tohoto roku. Techno pixelovku si budete moct zahrát na PC, Mac a Linux a na konzolích Playstation 4, XBOX One a Nintendo Switch.

Pokud máte rádi pixelovky, tak omrkněte adventuru Foregone, která vyšla na podzim minulého roku.

Lucie "Mystica" Laštovková

Hráčka všemožných her a čtenářka všemožných knih. Závislačka na dobrém jídle. Začínající game designérka a nenapravitelný snílek.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button