EsportNovinky

35 Australských hráčů dostává ESIC ban kvůli sázkám.

Protože jsme asi měli minulý rok málo skandálů v CS:GO, tak je tu další aféra. ESIC totiž rozdal 35 banů hráčům australské ligy. Ti měli sázet na profesionální Counter-Strike zápasy. Rozdány byly bany v délce od 12 do 60 měsíců. Ty nejkratší byly za obyčejné sázení, zatímco ty nejdelší za sázení proti svému týmu. Hráčům ADK a Mayker, kteří dostali ESIC ban již minulý rok, byly dále tresty prodlouženy na 24 a 48 měsíců. Je to již druhé masivní banování od ESIC. Mnoho z vás si jistě pamatuje na skandál s cheatujícími trenéry.

Právě ty kratší tresty ale započaly na sociálních sítích diskuzi. Jeden z nezabanovaných australských hráčů postnul přípěvek na Twitteru. Tam uvedl na světlo tu skutečnost, že pravidla ESEA, jejichž ligu potrestaní hráči hráli, zakazovala jen sázení na vlastní zápasy. Updatované byly až po prvních banech. Hráči by měli být schopní použít selský rozum a nesázet na zápasy ve vlastní lize. Když ale v pravidlech nebyla ani zmínka o sázení mimo vaše zápasy a ani zmínka o ESICU tak se nám tu situace pořádně komplikuje.

Dále je tu také problém z formulací vyjádření od ESICU, který neupřesnil na jaké zápasy hráči sázeli. Dle mého je totiž velký rozdíl, zda sázeli na ligu, ve které hrají a ke které klidně mohli mít víc informací než měli, nebo na velký Major zápas, který se odehrál pár let zpátky a kde žádný z těchto hráčů neměl ani šanci hrát. Je tedy otázkou, zda si opravdu všichni zasloužili ESIC ban na 12 měsíců.

Co bude dál?

Uvidíme jak se situace dále vyvrbí a hlavně kolik hráčů z Evropy či Ameriky dostane podobné tresty. ESIC totiž pokračuje s vyšetřováním i v jiných regionech. Jak moc toto vyšetřování zasáhne druhý a třetí tier týmů zatím nevíme, doufejme ale, že škoda bude co nejmenší, a že okolo toho nebude příště tolik zmatků.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button