EsportNovinky

Astralis si berou poslední trofej tohoto roku a Twistzz odchází z Team Liquid | CS:GO

Hektická sezóna 2020 je u konce a zakončena byla již tradičním střetem Astralis a Team Liquid. Již potřetí zakončují tito dva titáni kompetetivní rok a již po třetí s vítězstvím odchází Dánové. Posledním turnajem roku se tentokrát stal IEM Global Challenge. Ten byl doslova narvaný těmi nejlepšími týmy a bylo to poznat. Během pár dní jsme se dočkali několika nervydrásajících zápasů.

Bylo tedy velkým překvapením, že se do finále probojoval i americký Team Liquid, který tento rok neměl zrovna ty nejlepší výsledky. Hlavním důvodem byla pandemie. V novém kontinentu je totiž jen málo týmů, kteří jsou schopni hrát na špičce a tak se všechny tyto celky postupně zhoršovaly a i když například Furia, či EG měli za oceánem dobré výsledky, tak se vše změnilo jakmile se dostali do Evropy.

Pro Team Liquid byl tento přesun celkem hladký a v IEM global Chalenge porazili Heroic, brazilský celek FURIA, se kterým prakticky celý rok prohrávali a nakonec i BIG, kteří na tomto turnaji překonali Astralis i Vitality. Ve finále se postavili proti Astralis. Ti se v průběhu turnaje rozjeli a bohužel pro Liquid se dev1ce a dupreeh dobře vyspali a společně rozdupali naděje opozice.

Finále: Team Liquid vs Astralis

Zápas začal na Infernu, kde se Astralis dostali za teroristy do pohodlného vedení. Team Liquid se sice pokusil ve druhé půlce vrátit do hry a nasbíral ještě pár kol, nakonec ale zvítězili Dánové 16:11.

Druhou mapou se stal Overpass. Liquid měl zřejmě propracovaný plán jak zaútočit na bombsite A. Bohužel pro ně tam na ně čekali dupreeh a dev1ce, kteří společně zdecimovali jejich útok. V jednu chvíli měli spolu 6x více killů než zbytek jejich týmu. Po první polovině, která skončila 13:2 ve prospěch Astralis jsme se ale málem dočkali comebacku. Američani se totiž ve hře drželi zuby nehty. Dánové si ale nehodlali nechat vyfouknout vítězství a mapa skončila stejně jako Inferno 16:11.

Dvojté D od Astralis nemělo slitování

Celé finále pak ukončila mapa Dust II. První polovina sice skončila těsně, ale když se Astralis dostali do role counter-teroristů, tak nenechali nic náhodě a finále tak ukončili 16:10.

Twistzz odchází

Pro mnoho lidí nebyl tento výsledek zase tak překvapivý, hodně fanoušků ale zaskočilo, když Twistzz oznámil svůj odchod z týmu. V rozhovoru po zápase řekl, že zůstane v Evropě z osobních důvodů. Stále se chce věnovat hraní a doufá, že ho nějaký z evropských týmů vezme. Twistzz se sice tento rok moc neukázal, ale některé z evropských týmů by rozhodně nepohrdli 9. nejlepším hráčem minulého roku. Pravděpodobně ho nahradí brazilská legenda Fallen.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button