NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Nastal Den C

Tak jsme se dočkali. Smrtelníci až včera, nesmrtelníci již před pár dny. Někteří dokonce tak nesmrtelní, že 43 hodin ze 48 strávili ve hře. Je tu den C. Je tu Cyberpunk 2077.

Když v květnu 2012 studio CD Projekt Red oznámilo práci na Cyberpunku 2077, nejeden z nás radostí povyskočil. Aby také ne, když po dlouhých letech věnovaných zaklínačské sérii, mělo přijít něco nového. A po dosavadních zkušenost s CDPR se od toho hodně očekávalo.

I všichni v naší redakci se těšili. I když někteří už byli otráveni hypem, který rezonoval všemi sociálními sítěmi a magazíny, nakonec i pro ty byl 10. prosinec očekávaným datem. A důkazem našeho natěšení jsou i články, které postupem času na našem webu vycházely.

Keanu Reeves

K předpokládanému úspěchu hry nepochybně přispěla i spolupráce s oblíbeným holywoodským hercem Keanu Reevesem. Naše generace (generace dnešních třicátníků) ho vnímá jako “toho z Matrixu” nebo Johna Wicka. Pro dnešní mládež bude ale do smrti představovat Johnnyho Silverhanda. Ten se poprvé představil na E3 roku 2019 a okamžitě se stal miláčkem internetu.

Odložené vydání

Ti, co Cyberpunk 2077 zaznamenali již v samotném počátku vývoje hry, měli čekání na jeho vydání o něco nepříjemnější, než ostatní. V roce, kdy měla hra jít do prodeje, jsme se dočkali tří odložení vydání. Z původního dubna bylo září, ze září listopad a z listopadu prosinec. Na vině nebyla pouze koronavirová pandemie, ale i příchod nových konzolí, na které bylo hru potřeba optimalizovat a otestovat.

10. prosince 2020

V dnešních ranních hodinách se na streamovací službě Twitch Cyberpunkem bavillo přes 700 tisíc sledujících. Nejsem moc expert na streamovací služby, ale tohle je kur*a úspěch. A v době psaní článku je to skoro 800 tisíc. Určitě to nevydrží věčně, ale osobně nepamatuju takovou sledovanost při launchi jakéhokoliv jiného titulu. Pro CDPR se tak jistě jedná o Den C.

První ohlasy

“Ty vole, ta grafika je luxusní,” opakovalo se na našem redakčním Discordu. “A ten foto režim, no já se pose*u”.

Osobně jsem člověk, který dává na první dojem. A dojem, to je něco, co na Vás Cyberpunk 2077 jednoznačně udělá. Skvělá grafika, hratelnost, možnosti úprav postavy, příběh, zpracování otevřeného světa a mohl bych jmenovat ještě přes tři odstavce. Ale nebudu. Zahrajte si to. Uvidíte. Samozřejmě není hra úplně bez chyb, v poměru k její komplexitě se ale jedná o zanedbatelnou položku.

Jarda "prank" Strejc

IT Worker • Gamer • Writer • Father

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button