NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Co nám přineslo Game Awards 2020

Game Awards jsou pro tento rok už u konce. A kromě hromady ocenění jsme se dočkali i mnoha nových trailerů. Kvůli pandemii se sice vývojářům hůře pracovalo a mnoho her bylo odloženo, rozhodně se však ale neflákali a je to vidět už jen na počtu trailerů, které se k nám při Game Awards 2020 dostali.

Show nám odstartovali komedianti z Devolver Digital, se svým oldschool projektem Loop Hero. Kde se musíte dostat z časové smyčky za poslechu 8-bitové hudby. Hra vyjde již v roce 2021.

Původně nezávislé studio Jo-Mei Games si našlo svého vydavatele. Bude jím Quanitc. Společně nabídnou Sea of Solitude pro Nintendo Switch. Adventura a Magnus opus studia Jo-Mi Games vyšel v roce 2019 a prosadil se díky svému příběhu a nádhernému světu.

Cenu nejlepší multiplayerové hry si tento rok odnesl herní hit tohoto roku Among Us. Zároveň byla oznámena čtvrtá mapa, kde budou hráči opět plnit úkoly a někteří z nich vraždit jejich spolucestující. Tentokrát půjde o obrovskou vzducholoď. Do té vývojáři přidali mnoho spawnpointů rozmístěných všude po lodi, na kterých se cestující objeví po emergency meetingu, aby se nemohli jednoduše shromažďovat. Imposter tak bude mít o něco lehčí práci. Vzducholoď se do Among Us dostane na začátku příštího roku.

Nově teď nově zakoupíte adventuru Shady Part of Me.

Určitě jste si někdy říkali jaké by to bylo zahrát si war thunder, nebo world of warplanes akorát s draky. Nebo možná taky ne. Co ale vím je, že přesně něco takového si za několik měsíců budeme moci zahrát. Na dracích budeme bojovat o vzdušnou nadvládu s několika classami draků, a ve třech herních módech s až 18 hráči v jednom zápase. Uzavřená beta začne v lednu následovat má pak early acces. Titul bude dostupný na Steamu, Epic Store a Microsoft store.

Do Super Smash Bros. Ultimate zavítá nový bojovník. Do hry se dostává Sephiroth z Final Fantasy a to již v průběhu totoho měsíce.

Oznámeno bylo také pokračování Perfect Dark. První díl jsme mohli hrát již dvacet let zpátky na nitntendu 64. Mezi tím vyšla remasterovaná verze pro Xbox. Konečně se tedy dočkáme nového dílu. Hra se odehrává v budoucnosti, v níž korporace zachránily lidstvo. Teď máme ale větší problém a to přírodu. Půjde zřejmě o drama, plné přírodních pohrom. Titul se dostane na Xbox a dost možná i na PC.

Vypadá to, že zombíci se zase vrací do módy s Back 4 Blood. Od tvůrců kulotvního Left 4 Dead se dočkáme nové kooperativní řežby, při které se musíme probojovat hordami zombíků.

Dalším novým titulem je hororová hra Callisto Protocol od studia Striking Distance Studios. Většina týmu má zkušenosti s vývojem legendárního Death Space, takže si mylsím, že se máme na co těšit.

Od tvůrců vermintide dostáváme první gameplay video z jejich další coop řežby, tentokrát ale z univerza Warhammer 40,000, kde budeme hubit hordy uctívačů nurgleho. Vypadá to dost dobře, Emperor Protects.

Oznámena byla také adventura Open Roads. Adventura, ve které se matka s dcerou rozhodnou odkrýt tajemství jejich zesnulé babičky/matky vyjde již příští rok na PC a Xbox a Playstation.

Po letech jsme se také dočkali nového traileru na nový díl Dragon Age. Jedná se sice jen o kratší teaser, BioWare nám tím ale dává najevo, že na jejich RPG tvrdě pracují. Zatím to ale bohužel vypadá, že se hry dočkáme nejdříve v roce 2022 na PC, Xbox Seris X/S a PS5. Napsali jsme i samostatný článek.

U nově oznámených her ještě zůstaneme. V endless dungeonse s týmem budete muset ubránit hordám příšer, které obývají opuštěné lodě, které prolétají voidem.

Po jednom roce jsme se také dočkali prvního gameplay traileru na Crimson Desert. MMORPG od vývojářů, kteří za sebou mají například Black Desert online. Sami posuďte jak na vás tato nadcházející hra působí. Hra se dostane na naše počítače a konzole v zimě příštího roku.

Máme tu ale i něco na uklidnění. Season je atmosferická adventura. Budeme hrát za mladou slečnu, která na svém kole, projíždí krajinou a objevuje stopy lidí, kteří zde žili před dávnými lety.

Oznámeno bylo také pokračování populární hříčky s dinosaury, ARK. Dočkali jsme se hned dvou trailerů, každý z nich jinak animovaný a právě v jednom z nich si hlavní roli střihnul Vin Diesel. Uvidíme jakou roli bude hrát v samotném titulu

Dokonce i Fall Guys stále žije, a už 15. prosince se dočkáme 3. sezóny této masivně mutliplayerové šílenosti. Dočkáme se 7 nových levelů a více než 30 nových skinů. Plus několik překvapení.

Stále blíž a blíž je také akční nářez se zvířaty v hlavní roli. S králíkem v hlavní roli se budete pomocí obří mechanické ruky probojovávat nepřáteli.

Mnoho vesmírných dobrodruhů a obchodníků také čeká na nové rozšíření vesmírného simulátoru Elite Dangerous, Odyssey. Do hry se tak po pěti letech dostane další placené rozšíření, které může proměnit tuto kultovní hříčků do střílečky z první osoby. Rozšíření si můžete již teď předobjednat na steamu.

A je tu další coop akce, ve které budeme hubit tuny zombíků, že bychom se dostaly zpět do roku 2013? Evil dead vyjde v roce 2021.

Nově již také známe datum vydání pro střílečku Returnal. Tato Playstation exkluzivita byla oznámena již tento rok. Teď už ale víme, že vyjde 19.3.2020.

A je tu další hříčka, od které známe datum vydání. Pokračování populárního originálního díla. Vyjít měl původně už minulý rok, což se nakonec ale nepovedlo. Mnoha lidem ale určitě udělá radost, že na epic store, si jej budete moct koupit ještě před vánoci. Vyjde totiž 23.12.2020

Nový trailer pro očekávanou RPG střílečku Outriders nám ukazuje jak se vojáci se superschopnostmi, za které budeme hrát přežijí na nepřátelské planetě Enoch. Square Enix se snaží ukázat, že i když se jedná o RPG tak se můžeme těšit na pořádnou akci. Žádné trapné schovávání za krytem a pojídání jablíček. Jste supervoják tak se na ně vrhněte se vší svojí silou. Hra vyjde 2.2.2021. Na PC a konzole.

Od vývojářuů A Way Out se také dočkáme nové kooperativní hříčky. O dvou manželích, kteří se přeměnili do dvou malých loutek. Tento přírůstek do EA originals se objeví na našich herních zařízeních již 26.3.2021.

https://www.youtube.com/watch?v=sJ7w5pJCIOc&feature=emb_logo

Oznámena je také nová kapitola pro Elder Scrolls Online pod názvem Gates of Oblivion, ta má vyjít někdy příští rok.

Monster Hunter Rise se pomalu blíží ale ještě před vydáním se dočkáme dema. Demo této nintendo exkluzivity si budete moci zahrát již v lednu, abyste ale mohli hrát zdarma musíte mít Nintendo Switch Online subscription. Hra má pak vyjí 26.3.2021.

Riot games se na Game Awards ukázali s dalším trailerem na jejich tahové RPG ve světě League of Legends. To si budmeme moci zahrát již příští rok.

Tak jsme se nakonec dočkali prvního teaser traileru na další díl z legendární sci-fi série Mass Effect.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button