Novinky

Smutné zprávy z Bioware, odchází Darrah i Hudson.

Včera se na blogu Bioware objevila zpráva od Laury Miele, vedoucí studií v EA. Oznámila v ní, že Casey Hudson a Mark Darrah se oba rozhodli odejít z Bioware. Poté co oběma poděkovala a prohlásila, že budou vždy nedílnou součástí historie Bioware, se hned přesunula k personálním změnám. Generální manažer se zatím hledá, ale už víme že vedení vývoje nového Dragon Age bude svěřeno Christianovi Daileymu. Ten přešel do Bioware z Blizzardu. Vedení projektu nedávno oznámeného remasteru Mass effect trilogie, bylo svěřeno Miku Gamblovi, který se na vývoji Mass Effectu podílel i v předchozích letech.

Ti co odchází

Casey Hudson pracoval pro Bioware téměř 20 let s přestávkou mezi lety 2014 až 2017. Ve svém dopise, který byl také zveřejněn na blogu Bioware, píše, že pro něj nadešel čas změny a proto odchází. Zároveň říká, že to nebylo lehké rozhodnutí, ale fakt, že v Bioware je mnoho silných a kompetentních vedoucích studií, mu to ulehčil. Na konci svého dopisu děkuje všem, a to včetně EA (nechápu proč).

Mark Darrah byl součástí Bioware posledních 23 let. Stejně jako Hudson i on zveřejnil dopis na blogu Bioware. I pro něho toto rozhodnutí nebylo lehké, kdo by se taky divil po takové době. Bioware podle něj byla vždy o vyprávění příběhů skrze postavy. I když, jak sám přiznává, se od tohoto konceptu trochu vzdálili. Avšak je přesvědčen, že Dragon Age zanechává ve schopných rukou. Na závěr říká, že neví co ho čeká dál, ale nemůže se dočkat až to zjistí.

Co to tedy ve výsledku znamená pro budoucí projekty. Jmenovitě Mass Effect Legendary Edition a Dragon Age 4. Myslím, že o budoucnost ME Legendary Edition se nemusíme obávat. Větší otazník visí na DA. Hra je stále v raných stádiích produkce a mnohé může být změněno. Nezbývá než doufat že Mark Darrah má pravdu a hra je v dobrých rukách.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button