NovinkyPC

No Man’s Sky – Desolation

V  srpnu 2016 vydalo nezávislé studio Hello Games hru, založenou na objevování, craftění a hlavně přežití – No Man’s Sky. Bohužel, očekávalo se asi příliš a proto se NMS v tuto dobu nesetkalo úplně s úspěchem a kladnými zpětnými vazbami. Nastalo více důvodů. proč tomu tak bylo. Hlavně marketing a reklamní oddělení bylo evidentně ve hře dál, než samotný vývojářský tým. Chyběl multiplayer a hra byla neskutečně repetetivní. I v pokročilém stádiu jste trávili spoustu času farmením základních surovin nutných nejen k přežití. Neexistovala možnost, jak si technologiemi tuto nudnou rutinu ulehčit.

Každopádně koncept samotný je samozřejmě supr, protože takovou rozlohou a množstvím planet (údajně přes 18mil.) se nemůže pyšnit leckterá hra, nemluvě o fauně a flóře, která se s každou takovou měnila. A co si budeme podívat, některé výtvory byly fakt mastrštych. Běhat po planetě, kde jako fauna byly obří pinďoury (ne, jako fakt beze srandy, lituju že už nemám screen) je náhul! Je jasné, že takhle to autoři nezamýšleli, ale o to je to člověku bližší, když může vzniknout opravdu ledaco.

Každopádně, banda z Hello Games to nevzdala a i přes vlny hejtů pokračovala v práci. A jde to vidět. Dnes už je NMS plnohodnotnou hrou se vším, co v ní tehdy chybělo a neustále vychází updaty a nový obsah.

“Co ty si za zvířátko? TU MÁŠ LASEREM!”

A jsme u toho – nejnovější aktualizace Desolation vás nechá prozkoumávat opuštěné prostory (nákladní lodě atp) pěkně po tmě. Se sevřenými půlkami pak můžete najít, co se ukrývá v nepřáteli obsazených ruinách a zkusit si u toho nenadělat do kalhot! Kromě toho přibudou taky nové visuální efekty, změny v balancování a další dolazovačky.

Líbí se mi, že si někdo umí takto sypat popel na hlavu a makat na něčem, co mu někdo před tím celkem dost poplival. Hello Games to zmákli a za to mají můj obdiv a určitě si zaslouží, aby jste vy, co se na to vykvákli tehdy, dali NMS šanci ještě jednou! Budete se bavit!

David "Salamista" Hrňa

Všichni máme jedno společné - máme rádi hry! Ať hraješ na čemkoliv a cokoliv, jde nám o zábavu! Toho se držme.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button