ExkluzivněNovinkyTéma dne

Cyberpunk 2077 merch v Česku

Cyberpunk 2077 je bezpochyby jedním z nejočekávanějších herních titulů roku. Natěšení hráči toto futuristické dobrodružství vyhlíží již od roku 2013, kdy byl odhalen první teaser. Proč? Protože na něm pracuje studio CD Projekt RED, stojící za dost možná nejlepší RPG trilogií posledních let – The Witcher

Minulý rok se díky seriálu Zaklínač na Netflixu, který tématiku přiblížil širšímu publiku, prodalo několik milionů kopií třetího dílu herní ságy o Geraltovi z Rivie. A to nedávno oslavil pět let od vydání. CD Projekt je známý pečlivostí, kterou věnují svým projektům, a stejně tak je to i v případě jejich merchandisu. Studio loni otevřelo vlastní e-shop CD Projekt Store, na kterém prodává originální kousky z kolekce svých herních titulů, mezi nimiž samozřejmě nemůže chybět ani futuristický Cyberpunk 2077.

Jak již bylo řečeno, CD projekt upřednostňuje kvalitu nad kvantitou a tento přístup se odráží i v cenách jejich produktů. Pokud si našinec chce objednat tričko s puncem červeného kardinála, musí se připravit na výrazné odlehčení peněženky. Poštovné z Polska rozhodně není levné a to ani nepočítáme časovou prodlevu, která často provází objednávky ze zahraničí.

Jak tedy situaci elegantně řešit?

České firmě Gamlery.cz (resp. Gamlery shop) se loni povedl husarský kousek. Jako první totiž dobyla do té chvíle zdánlivě nezdolnou komunikační zeď polské firmy. Co se zprvu jevilo pouze jako krátká spolupráce, nabralo pořádný vítr, když se v jejich kamenném obchodě začaly objevovat první kousky z očekávané kolekce. Ačkoliv byl merch konečně na českém trhu, CD Projekt stále pevně držel otěže exkluzivity svého e-shopu podmínkou, která udává partnerům zákaz online prodeje produktů značky Cyberpunk 2077. A to i těch, které nejsou přímo jejich výroby, ale i z továren držitelů licence na tuto značku, například největší zámořské firmy Jinx. Nicméně člověk míní a Korona mění. Velké změny, provázející globální pandemii viru Covid-19, se samozřejmě nevyhnuly ani trhu s merchandisem a CD Projekt byl nucen přejít k novému byznys modelu, ohledně jejich milované značky.

A tak jsme se dočkali i my a na e-shopu Gamlery.cz nyní najdeme oblečení s ústředními motivy rozsáhlé kolekce Cyberpunku 2077 polské výroby. V čem je toto oblečení lepší, než od jiných výrobců? Za prvé kvalitou materiálu, který ihned „nežmolkovatí”, je pevný a pružný, zatímco nedisponuje přehnanou gramáží. Dále kvalitou potisku a zejména umístěním motivů. Například tričko s klasickým žlutým logem hry má potištěná obě ramena a záda. Vnitřní šev je barevností zakomponován do celkového designu. Na každém tričku od CD Projektu také najdete nášivku s logem firmy, takže si je nemůžete splést s jiným výrobcem.

Kromě triček tu najdete ponožky s logem Samurai, nebo termohrnek Maelstrom. Celková nabídka do vydání samotné hry ještě pořádně nabobtná, ale už nyní se můžete naladit na Cybermerch vlnu na exkluzivní stránce od firmy Gamlery shop, věnující se produktům z této kolekce.
Tam si kromě naskladněného zboží můžete prohlédnout i očekávané designy, které se brzy objeví i v online prodeji. Jsou zde nejen produkty od CD Projektu, ale také od Jinxu, Dark Horse a dalších výrobců, kteří se mohou pyšnit licencí, umožňující oficiální distribuci merchandise značky Cyberpunk 2077.

Zbrusu novou prodejnu Gamlery najdete v Praze na Smíchově, ulice Radlická 3216 (mezi hotelem Angelo a multikinem CineStar). 

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button