NovinkyPCPS4RecenzeXbox One

Broomstick League, aneb famfrpál pro mudly

Mrzí vás, že vám nikdy nepřišla ona pozvánka do školy čar a kouzel v Bradavicích? Nyní už nemusí! Broomstick League je novou hrou kanadského indie studia Blue Isle Studios, kde si můžete zahrát obdobu slavného famfrpálu. Nasednete totiž na koště, do ruky si vezmete magickou hůlku a letíte do boje!

Broomstick League aktuálně nabízí 3 herní módy – 3v3, 2v2 a 1v1. V budoucnu by měl přijít i 4v4, ten však v předběžném přístupu nenajdete. Při prvním spuštění nám hra nabídne tutoriál, který perfektně usadí nováčka na létající koště. Za úkol totiž máte dostat míč do oponentova oblouku. K tomu máte k dispozici magnetický spell, který využijete k chycení balónu. Ne vždy to bohužel funguje, párkrát se mi stalo, že jsem balónem pouze proletěl. Jakmile ho ale chytíte, můžete buď vystřelit, nebo nahrát spoluhráči.

Bez míče máte k dispozici dvě kouzla, první odpálení balónu. A to ať už z protivníkových rukou, či ze vzduchu/země. Tím druhým je pak teleportace. Díky ní se třeba můžete rychle dostat před soupeřovu branku, nechat si nahrát, a střelit gól. Užitečný je také v případě, že nemáte nikoho před vaší vlastní brankou, a potřebujete ji rychle ubránit.

Po zapnutí hry se velmi často dostanete do již rozehraného zápasu v kterém často narazíte na boty, což může být lehce frustrující. Boti v této hře totiž nemají jednotnou úroveň obtížnosti – ta se mění podle vašich odehraných zápasů. Takže pokud jich vyhrajete hodně, stává se, že z botů stanou neporazitelní supermani. Na druhou stranu, v prvních pár hrách si s nimi nebudete muset vůbec lámat hlavu. Množství botů ve hrách je samozřejmě ovlivněno tím, že hra teprve nedávno vstoupila do předčasného přístupu a tak ji ještě nehraje moc hráčů.

Samotný zápas je však svižný, tedy v případě, že se napojíte do hry s hráči s podobnou úrovní skillu. Pokud ne, tak budete/nepřátele budou střílet góly jeden za druhým.

Zápasy se v Broomstick League odehrávají na několika hezkých stadionech – vývojáři jich plánují ještě hodně přidat. Samotnou postavu, za kterou hrajete, si můžete dle libosti upravit. Kvalita textur pak není na špičkové úrovni, ale celkově z grafiky opravdu vyzařuje ta energie Harryho Pottera, kvůli které tu jste. O zvuku a hudbě se to však říct příliš nedá, tam se autoři rozhodli vydat mírně jiným směrem, který není ani zdaleka tak poutavý.

Ovládání samotné hry je precizní, nestalo se mi, že by si postava dělala co chtěla. Když zmáčknete jakýsi boost, tak vás to opravdu vymrští dopředu přesně tak, jak očekáváte. Není zde nějaké převratné množství možností, což dělá hru dostupnou pro široké publikum hráčů.

Broomstick League je hra s opravdu zajímavou premisou. Možná spíš, než jako na famfrpál, byste se na ni mohly dívat jako na Rocket League s trochu jinými možnostmi. Určitě bych ocenil, že je hra zábavná, hráč se do ní dostane velmi jednoduše, má mnoho odemykatelných itemů a relativně hezkou, tématickou grafiku.

Vytknul bych však způsob, jakým hra kompenzuje nedostatek hráčů. Boti jsou velmi často nevyvážení, a objevují se v 90 procentech her, které odehrajete. To lze vyřešit pouze tím, že si najdete kamarády, kteří by hráli s vámi. Dalším problémem je pak vysoký ping, nemůžete totiž ovlivnit, na jaký server vás hra připojí. Občas tedy máte hezkých 30 ms, druhou hru můžete chytnout třeba 400 ms.

https://www.youtube.com/watch?v=YsaT9HrbHOE

Broomstick League je tedy hrou, která má potenciál na to stát se součástí e-sportu, ale musí ještě hodně zabrat. Hra se aktuálně nachází na Steamu za 12,49 EUR v předběžném přístupu, předpokládám tedy, že se do vydání ještě mnohé změní.

Hra má také přijít na PS4 a Xbox One, což snad zvedne onu hráčskou základnu, která je nyní velmi titěrná, prakticky až neexistující. Vývojáři v Blue Isle Studios také směřují k vydání plné verze hry někdy do konce roku. Doteď nám přinesly projekty jako je Slender: The Arrival, Valley a Citadel, které si také prošly Steamovským módem předběžného přístupu. Je tedy celkem pravděpodobné, že Broomstick League opravdu do nějakého toho roka plně vyjde.

Verdikt

Hratelnost - 40%
Grafika - 65%
Zvuk - 60%
Herní mechaniky - 66%

58%

Naše skóre

Jste fanoušci kouzelného světa Harryho Pottera a chtěli byste si zahrát onen famfrpál na létajících koštětech? Broomstick League si s kamarády tuto hru určitě užijete, bez nich se však velmi často ocitnete ve hrách s boty.

User Rating: Be the first one !

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button