NovinkyPCTéma dne

The Day Before přecejen není podvod?!

The Day Before je jednou z nejdiskutovanějších “survival MMOFPS” her na světě. A není se čemu divit. Hru totiž od začátku provází diskuze na téma “je to fake nebo real”? A jak to tak vypadá, je to opravdu real!

To ostatně dokazuje i včerejší vysoce očekávaný release skutečných záběrů z hraní, který konečně dokázal obrátit víru v lepší zítřky. Vývojáři z Fntastic tak po více než roce ticha vyvedli z omylu všechny pesimisty, kteří tvrdili, že se jedná o podvod. O The Day Before si myslela velká část herní komunity, že se jedná o podvod hlavně kvůli tomu, že studio vydávalo videa obsahující víceméně jen scriptovaný gameplay. Nepomohl tomu ani fakt, že studio za sebou nemá žádnou velkou hru a tak to každý bral od začátku jako další pokus o vytěžení peněz v early accessu.

Jenže na to vůbec nedošlo. Vývojáři žádné předplatné nenachystali, není tu kickstarter ani jiná forma sponzoringu hry a jejího předobjednání. Ve výsledku Fntastic neudělali nic z toho, co většina podvodníků zakládajících si crowdfundingované kampaně. Nejvíce podezřelé tak vlastně bylo ticho kolem vývoje trvající dlouhou dobu a fakt, že vývojáři hledali i dobrovolníky, kteří by se na hře chtěli podílet. Nakonec to zabili trošku nedomyšleným odkladem vydání, který všechny pesimisty ještě více utvrdil v tom, že se jedná o podvod. Hold marketing a komunikace chlapcům moc nejde.

Vše však napravili včera večer, když se konečně rozhodli vydat gameplay záběry bez jakýchkoliv úprav spolu i s krátkou ukázkou hraní The Day Before “live”. Ty uchvátili většinu fanoušků hry a utvrdili je, že se na hře opravdu maká. Co víc hra vypadá podle záběrů i podle sledujících dost dobře a tak je možné, že vývojářům jejich komunikační skills budou úplně odpuštěny.

Uvidíme jak to bude, já se opatrně těším 🙂

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button