Novinky

Warhammer 40k + MTG = jeden z největších herních crossoverů

Universes Beyond: Warhammer 40,000 je dlouho očekávané propojení největší sběratelské karetní hry a největší hry z kategorie wargamingu. Universes beyond je produktová řada Wizards of the Coast, která do hry Magic: the Gathering zasazuje postavy a příběhy z jiných her, filmů a seriálů. V minulosti se fanoušci dočkali například crossoveru se Stranger Things, Dungeons & Dragons nebo Fortnitem a v budoucnu se mimo jiné můžeme těšit na karty s tématikou Pána prstenů nebo Assassin’s Creed.

Řada obsahuje celkem 4 balíky o 100 kartách, připravené ke hře formátu Commander (MTG multiplayer formát), každý z nich ve dvou variantách, klasické a Collectors edici. Ta se liší tím, že všechny karty (včetně commanderů) jsou v novém, speciálním provedení Surge Foil.

Falvor, power, reprints

Nejen, že všechny karty dostaly nový art, ale ve 4 balících je tentokrát celkem 160 (!) nových, unikátních karet s tématikou Warhammeru, nadesignovaných přímo pro commander. To je zatím největší podíl nových karet v předkonstruovaném commander decku a na hře je to poznat. Tím, že se z velké části jedná o kompletně nové karty, ne jen existující karty s novým artem (jako je u podobných produktů standard), měli návrháři šanci navrhnout mechaniky a efekty tak, aby seděly k postavám a předmětům které ve hře vystupují.

O reprinty (znova vytisknuté, již existující karty) zde také není nouze. Produkty jako tento obvykle slouží pro “přidání do oběhu” dalších kopií karet, kterých na sekundárním trhu není dostatek. Dočkáme se mimo jiné Swords to Plowshares, Chaos Warp, Past in Flames, Hardened Scales a Caged Sun. Wizards of the Coast navíc naznačily, že unikátní karty, které se v tomto “setu” objevují, se nechystají v budoucnu znova vytisknout. To, že teď mají hráči dost možná poslední šanci získat oněch 160 unikátních karet, které se v tomto produktu objevují, jsou jedním u důvodů, proč Warhammer 40k commander decky tak rychle mizí z polic obchodů.

Foto: Amazon

Další změnou oproti předchozím commander deckům je power level. Už z prvního pohledu na decklisty je vidět, že síla balíků je znatelně výš, než u podobných produktů z poslední doby. Jestli se rozhodneš postavit je proti sobě, můžeš se těšit na pořádnou řežbu.

Hráči Warhammeru ocení i tématickou stránku hry. Při hře ve 4 hráčích, která je pro tento formát standard, proti sobě stanou armády Necron Dynasties, Forces of the Imperium, Tyranid Swarm a The Ruinous powers.

Finální hodnocení

Tyhle balíky jsou přesně to, čemu hráči Magicu říkají “flavor win”. Díky ilustracím a speciálně navrženým mechanikám je tématika Warhammeru při hře skvěle cítit. A to je u crossoverů to nejdůležitější.

Síla balíků a množství znova dotisklých stálic ze všech možných formátů z této kolaborace dělá zajímavý produkt i pro MTG hráče, kterým třeba Warhammer nic neříká. Jak hráče WH40K, kteří Magic nikdy nehráli, tak hráče Magicu, kteří o 40k slyší poprvé, čeká nabitý herní zážitek, ve kterém si každý přijde na své. 

Tento produkt je skvělou ukázkou toho, že série Universes Beyond, která byla původně komunitou těžce kritizována, je schopna hráčům nabídnou něco, co ještě před rokem nevěděli, že chtějí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button