Novinky HWRecenze HW

Radon 610 | Headset, který už nesundáte?!

Když vám někdo řekne něco takového, obvykle čekáte headsety za tisíce, ale co když to tak není? Co když se bavíme o headsetu za pár stovek? Smějete se? Myslíte si, že něco takového není možné? Inu i my jsme si to mysleli…

Tedy do doby, než jsme dostali na otestování headset Radon 610 od společnosti Genesis. Ta se jako vždy snaží skloubit dohromady maximální kvalitu za minimální ceny a jako obvykle se jí to daří více než skvěle.

Na rozdíl od drtivé většiny konkurentů, Genesis nepoužil laciné levně vypadající, skřípavé plasty. Místo toho tu najdete kvalitně zpracovaný pružný oblouk s kovovými i plastovými částmi, které nevržou a vypadají že vydrží i hrubé zacházení. Nechybí samozřejmě ani dobře vypolstrovaná část oblouku pro hodiny hraní bez bolesti hlavy.

Samotné náušníky jsou pak příjemné jak z hlediska použitého materiálu (ikdyž by to mohlo být ještě trošičku lepší), tak i oblého tvaru. Velikostí pak sednou většině uživatelů tak, že zakryjí celé uši a perfektně odhluční i okolí.

To ostatně dokazuje i fakt, že je k hraní využívá má žena a když na ni mluvím vůbec nereaguje. Zrovna hodinu zpátky jsem se ptal, kdy bude oběd, ale se sluchátky na uších neměla ani tušení, co po ní chci…

Vraťme se ale ke zpracování sluchátek. Když už jsme se bavili o náušnících je potřeba zmínit i praktické ovladání hlasitosti na levé zadní straně sluchátka včetně tlačítka “mute”. To samozřejmě slouží k vypnutí / zapnutí mikrofonu s citlivostí -42 dB a rozsahem 20 – 20000 Hz. Mikrofon má navíc malý “protivětrný kryt” a skvěle tak potlačuje nárazy vzduchu na membránu. Nemusíte se tak bát, že by vás někdo ze spoluhráčů neslyšel, nebo vám nerozuměl. Za jedinou nevýhodu mikrofonu bych považoval fakt, že není zásuvný ani jinak sklopný.

Teď už ale k tomu nejdůležitějšímu, zvuku samotnému. O ten se stará zvuková karta sluchátek (sluchátka jsou s PC propojena přes USB) s podporou virtuálního zvuku 7.1 a x dalších módů. K tomu je samozřejmě potřeba nainstalovat i ovladače a pak si jen nastavit to, co vám vyhovuje nejvíce.

Nečeká vás tu žádný zastřený zvuk, plechové ozvěny ani tupé basy jako u ostatních headsetů v této cenové relaci. Radon 610 vám nabídné úctyhodné zpracování basů, nezastřené středy plné detailů, ale i čisté výšky doplňující vše ostatní. S impedancí 32 Ohmů, roszahem 20 – 20000 Hz a 50 mm měničů se ostatně není čemu divit.

Verdikt

Headset Radon 610 společnosti Genesis nabízí mnohem lepší materiálové, konstrukční i zvukové provedení, než drtivá většina konkurentů střední třídy. V cenové relaci 650,- Kč budete těžko hledat lepší headset než je tento a ač má pár vad na kráse nemůžete mu upřít líbivý design i kvalitní zpracování.

Headset pro potřeby recenze dodala společnost Genesis

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button