NovinkyPC

Kingdom Come: Deliverance obohatí český a japonský dabing

Slavné české RPG Kingdom Come: Deliverance od studia Warhorse vyšlo 13. února 2018, tedy přesně před pěti lety. A s tímto výročím do hry přichází dva nové dabingy. Jedná se o český a japonský dabing pro PC verzi.

Kdo by nevěděl, tak Kingdom Come: Deliverance je české RPG, kde se ujmeme role syna vesnického kováře Jindřicha, uprostřed občanské války. Příběh se odehrává roku 1403, kdy je český král Václav IV. v zajetí, a jeho bratr Zikmund se snaží ovládnout království.

Český dabing pak vznikl hlavně díky obrovskému úsilí komunit. Jsou to přece jenom už minimálně dva roky, kdy se poprvé objevily první fanouškovské zprávy o snaze vytvořit český dabing tohoto velkého a středověkého RPG, které se i přes svůj původ dabingu nedočkalo.

Z původně fanouškovského díla se postupem času stal ambiciózní projekt, který měl za cíl nabídnout hráčům profesionální dabing celé hry. Mezi větší jména dabérů, je třeba zmínit Václava Knopa (Lucas Bertone v první Mafii), Jakuba Saice (Mafie: Definitive Edition), nebo třeba Petra Gelnara (Galion v Hobit: Šmakova dračí poušť).

Hlasem a také penězi k dabingu mimo jiné pomohl i hlavní designér hry Daniel Vávra. Hlavní zásluhu a velké díky, si zaslouží autoři Artur Komňacký a Marek Pilger, kteří projekt vedli.

Jak jsem uvedl na začátku, dabingu se dočká výhradně PC verze. A to pro Steam, GOG, Epic Games Store a další podporované distribuční kanály na PC. Dabing pro konzole bohužel nebude kvůli technickým a časovým problémům.

Dočkali jsme se dokonce i nového traileru k pátým narozeninám Kingdom Come: Deliverance. A kdo by chtěl, může si vyzkoušet i japonský dabing, který byl doposud pouze exkluzivitou pro Japonsko. A to díky společnosti DMM.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button