NovinkyPC

Holdfast: Nations At War čeká robustní rozšíření

Holdfast: Nations At War je tu s námi již dlouhých pět let. V této hře se coby hráč ujmete role vojáka z dob napoleonských válek. V pohledu třetí nebo první osoby se stanete jedním z mnoha příslušníků oné válčící strany a vrhnete se na evropská tak i africká bojiště. Během let se hráči dočkali mnoha rozšíření. Byly přidány i úplně nové rozšiřující herní mechaniky a hra aktuálně nabízí 63 map s celkem 5 hratelnými frakcemi. A nyní, dva roky od oficiálního vydání čeká na hráče další rozšíření. Pravděpodobně to největší za celou existenci hry.

Holdfast: Nations At War, hra od vývojářů z Anvil Game Studios, byla poprvé dostupná v roce 2017, když vstoupila do vod early access titulů. Po třech letech se tak hráči v roce 2020 mohli dočkat plné verze hry. Ta se dá pomyslně rozdělit na dvě části. Na část, kde si bezmyšlenkovitě zkusíte zahrát s mušketami v jednom z herních režimů a vrhnete se do chaosu bitev, které jsou až pro 150 hráčů nebo druhý přístup, ke kterému se přidávají i samotní vývojáři – roleplay.

Budete „hrát” tak jak by se od vás očekávalo. Plníte rozkazy, držíte formace a s vidinou, že snad další nepřátelskou salvu přežijete se vrháte v bajonetový útok vpřed. Hra od vývoje ušla dlouhý kus cesty a vývojáři se neustále snaží do hry přinést něco nového, co by ji osvěžilo. Během neustálých updatů se tak hra dočkala možnosti lodních bitev, přibyla kavalerie, dělostřelectvo, nový systém velení a mnoho dalšího.

Bajonety nasadit, hurá do zákopů

Od samotného vydání má Holdfast stabilní komunitu nadšenců, kteří drží hru neustále naživu a i samotní vývojáři plánují přidávat další rozšíření. Tomu dává za pravdu i fakt, že právě oznámili to největší ve kterém se tentokrát přemístíme z dob napoleonských válek do období první světové.

Toto DLC tak kompletně změní celou hru a nejen to. Spolu s oznámením vývojáři oznamují grafické vylepšení základní hry pro období napoleonských válek. Aby toho snad nebylo málo celé DLC bude kompletně zdarma a co víc vyjde velice brzy. Aktuálně má Holdfast: Frontlines WW1, jak se rozšíření jmenuje, přijít již 17. února.

Vývojáři bohužel stále nemají jakékoliv plány ohledně portu na konzole, takže hráči bez PC mají zatím smůlu. Zajímavostí však je, že vývojáři krom oznámení DLC taktéž dávají vědět, že již pracují na své další hře.

Zdroj
Foto: Holdfast: Nations At War - Anvil Game Studios

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button