NovinkyPC

Stargate: Timekeepers – Tvůrci nám konečně poodhalili gameplay

Stargate neboli hezky česky Hvězdná brána, je i po téměř 15 letech od ukončení původní série stále fenoménem. Proto je s podivem, že her ze světa Stargate je tak málo. Přitom to podle mě má přímo skvělý potenciál na nějaké to MMORPG. A o hráče by jistě neměli nouzi, protože fanouškovská základna je dost solidní. Proto ostatně všichni s dychtivostí očekáváme novou hru Stargate: Timekeepers.

Před pár dny tvůrci vypustili video, které podrobněji ukazuje gameplay, a to konkrétně z 2. mise nazvané The Resistance. Celá mise se zdá býti stealth, kdy se postupně charaktery plíží skrze tábor Jaffů a jednoho po druhém likvidují za pomoci svých speciálních schopností či okolí. Příběhově má tato hra navazovat na konec 7. série, tedy v okamžiku, kdy je Anubis poražen během Bitvy o Antarktidu. Na obzoru se objeví nový vládce soustavy Dolus a vy jste součástí týmu, který se ho snaží porazit. Během boje se celý váš tým dostane do časové smyčky, kterou se následně pokoušíte ukončit. Tvůrci slibují, že vaše volby budou mít vliv na váš konec a konců by mělo být několikero.

Vypadá to, že celá hra vyžaduje taktický a stealth přístup. Takže pokud jste spíš příznivcem čisté akce, hra asi pro vás příliš nebude. Z toho, co jsem viděla z videa, mi Stargate: Timekeepers nejvíc připomíná X-COM, ale bez elementu hraní na tahy. Vydání je zatím na plánováno na rok 2022. No tak uvidíme jak to dopadne. Doufám, že dobře protože Stargate už potřebuje slušnou hru.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button