IndieNovinkyPC

Pomozte světu a kupte za pět babek hodiny zábavy

Zdá se, že svět řítí tam, kam slunce nesvítí a málokdo skutečně mocný se pokouší s tím něco dělat. Stále častěji se proto objevují malé projekty „malých lidí“, kteří se snaží pomoct alespoň trochu. World Land Trust je mezinárodní charita, která se dlouhodobě pokouší zakládat lokální organizace s cílem zlepšit/zachovat přírodní podmínky v dané lokalitě. Zároveň se snaží vyvíjet nátlak na vyšší struktury a přimět je k akci. O jejich úspěších se dočtete na stránkách. Jejich snažení můžete do 10. prosince podpořit prostřednictvím kampaně na Itch.io.

Simulátory, rogue-lite a fotografování

Balíček World Land Trust Bundle vám za 5 dolarů (ale můžete dát víc) nabízí přes 60 drobných her a hříček. Pokud vám názvy indie titulů nic neříkají (a za předpokladu, že už máte ve své sbírce české klasiky jako Samorost 2 a Botaniculu), dovolte mi vám pár z nich doporučit. Old Man’s Journey nabízí poklidné putování staříka, který se vydal na svou poslední cestu. Pomoci mu můžete nápaditě pomocí přesouvání horizontů. Beasts of Maravilla Island z letošního léta vám umožní fotografovat na tajuplném ostrově podivná stvoření, podobně jako třeba v Pokémon Snap. Pokud máte rádi randící simulátory, dobrou kávu a fantasy stvoření, mohl by pro vás být Coffee Talk, ve kterém coby barista dáváte dohromady znepřátelené rasy. A pokud jste dětství strávili na deviantArtu, dost pravděpodobně za sebou máte i hodiny hraní „simulace“ WolfQuest. Právě tu zde také najdete a vývojáři slibují, že ji konečně před/dodělají.

Jestli jste se letos dostali k Road 96 a chtěli byste podobný „uprchlický“ zážitek, máte šanci prožít jej z druhé strany díky Bury me, my Love. Pomocí zpráv v messengeru se v ní snažíte na dálku pomáhat syrské dívce Nour, aby se dostala do Evropy. A pokud vám tohle všechno přijde jako strašná kravina a říkáte si, kde že jsou ty skutečně hry, doporučuji vám podívat se na Neurovoider. Cyberpunková rouge-lite střílečka má všechno – tisíce nepřátel, silné bossy, synťákovou hudbu a co-op pro 4 hráče. Jestli máte radši 3D, než pixel art, Danger Scavenger je víceméně to stejné v bleděmodrém. A pokud je to pořád málo, je tu Gladiabots. Strategie, ve které si můžete programovat vlastní roboty a následně je vrhnout do bitvy v aréně.

Ať už chcete World Land Trust pomoct, nebo ne, věřím, že z kolekce her na Itch.io si každý něco vybere. Tak proč do toho nejít?

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button