FilmyKnihyNovinky

Slavnostně přísahám, že jsem připraven na návrat Harryho

Už je to 20 let od vydání prvního filmu o Harrym Potterovi z kouzelnického světa J.K.Rowlingové. A právě vzhledem k tomuto výročí si HBO pro fanoušky slavné ságy připravilo překvapení ve formě retrospektivního speciálu plného záběrů ze zákulisí, rozhovorů s herci a mnoho dalšího.

Kromě herců ústřední trojice se pak můžeme těšit například i na Helenu Bonham Carter. Z filmových adaptací knih o nejznámějším kouzelníkovi na světě ji můžete znát jako zlou čarodějku Bellatrix Lestrange. Nebude chybět ani představitel Voldemorta či celý klan Malfoyových (nebo minimálně jeho část, kterou jsme měli možnost vidět ve filmech). Kromě herců, kterých se ve speciálu objeví úctyhodné množství, zde pak uvidíme i Chrise Colombuse. Ten je zodpovědný za první dva Potterovské filmy. A do jisté míry i za to, jak celý kouzelnický svět na filmovém plátně vypadá. A když už jsme u toho, jak kouzelnický svět ve filmech vypadá… Herci by se v tomto speciálu měli vrátit na místa, kde se filmy natáčely. Kdo ví, možná se tak dočkáme i nějakých vtipných historek z natáčení nebo nám herci samotní prozradí jejich oblíbená zákoutí na daných místech.

(Ne)Fantastická zvířata

Osobně můžu říct, že se jedná o něco, co ve mně budí větší nadšení než první dva díly série Fantastická zvířata. Tyto filmy mě osobně přijdou jako pouhé ždímání značky na sílu a výmluva pro prodej tuny zboží fanouškům. Přeci jenom vytvořit film o člověku, který v tomto světě napsal učebnici do jednoho z bradavických předmětů a nemá s hlavní postavou ságy nic společné, je trochu podivné, nemyslíte? Filmy samotné pak na mě nezapůsobily tolik jako příběh o brýlatém kouzelníkovi. A myslím, že nejsem jediný. Fanoušci dali jasně najevo, že to není to, co od série očekávali.

A proto se třetí díl více zaměří na postavu známého Albuse Percivala Wulfrica Briana Brumbála, nositele Merlinova řádu první třídy, hlavy mezinárodního sdružení kouzelníků a ředitele školy čar a kouzel v Bradavicích. V té době mladý Albus uzavřel s antagonistou celé série, Gellertem Grindelwaldem, takzvaný “Krevní pakt”, který zaručuje to, že ani jeden nemůže toho druhého při souboji byť jen škrábnout. Toto může ve filmu vyústit ve spoustu zajímavých situací za předpokladu, že se tito dva potkají.

Ale ještě předtím, než zjistíme, jak setkání těchto dvou kouzelníků dopadne, mnohé čeká příjemný návrat do dětství a hlavně do prostředí Bradavic. Očekávaného návratu se dočkáme 1. ledna 2022 na HBO Max.

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button