Google StadiaPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Far Cry 6 přinese ray-tracing jen na PC. Konzole mají smůlu

První pořádný next-gen herního podzimu je skutečně tady. Přicházejí tituly, které vycházejí pro konzole PlayStation 5 nebo Xbox Series X/S. Při oznámení těchto nových konzolích si jak studia tak hráči slibovali další přiblížení k tomu nejlepšímu, co současné hry mohou nabídnout. Byla zde nabídka jak i konzolistům ukázat ty největší výhody skutečně high end herních PC a ty nejpokročilejší technologie jako je například ray-tracing. Tahle nová metoda osvětlení ve hrách už zažila svou premiéru v předchozích letech. S příchodem nových konzolí se tak těšili i hráči Xboxu či PlayStationu. Jak je ale vidět, ani nová konzole nezaručuje využití nejnovějších technologií. Far Cry 6 je toho prvním příkladem.

Far Cry 6 bude vypadat dobře. Ale jen pro PC?

Do vydání Far Cry 6 nám chybí poslední týdny. Marketingová kampaň šlape na plné obrátky a kam se podíváte, tam vidíte Gustavo Fringa nebo někoho dalšího z Ubisoftu, jak popisuje jejich nejnovější díl z herní série Far Cry. Dočkali jsme se tak rozhovoru ze serveru wccftech se Stephanie Brenham. Ta v Ubisoftu pracuje jako vedoucí týmu pro 3D technologie. Odpovídala na nejrůznější otázky přes technické zpracování hry až po kvalitu grafického zpracování a jiné. Během odpovědí na vývoj hry padla ta nejzajímavější otázka. A to konkrétně zda technologie ray-tracing bude během hraní Far Cry 6 přítomna i na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Konzolisté se mohou těšit na 4K/60 FPS.

Stephanie se zmínila, že technologie ray-tracing je exkluzivní pro PC verze hry. Pro konzolové verze není ani plánována v žádném budoucím updatu. Dále řekla, že si studio přeje, aby konzolové verze dosahovaly zobrazování ve 4K při stabilních 60 FPS. To vše v kombinaci s novými herními prvky jako je dynamické počasí a tak dále. Připomínáme, že hra vychází už 7. října pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Google Stadia a Amazon Luna.

Tohle rozhodnutí nám může připadat malinko zvláštní. Nicméně si asi musíme ještě chvíli počkat, než se nové konzole a nové technologie, které nabízejí, skutečně zaběhnou do všech her, co budou vycházet. Zatím si můžeme užívat plných 60FPS při vysokém rozlišení. Což se může zdát jako malá útěcha, nicméně pamatujme, že jsme i v roce 2020 museli hrávat některé hry při 30 FPS. Kupujete nové Far Cry 6, nebo vás série už neláká?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button