NintendoNovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Zahrajte si betu This Means Warp zdarma!

Chtěli jste si někdy zahrát FTL: Faster Than Light, ale s přáteli? Už od 2. července budete mít možnost! Do open bety se totiž dostane indie roguelite This Means Warp. A bude otevřená až do 11. července. Je to jedna z posledních možností, jak si hru vyzkoušet před vydáním, které je aktuálně pro PC plánováno na začátek roku 2022. Hra časem vyjde také na Xbox, PlayStation i Switch.

Podobnost na FTL tam určitě je. Koneckonců se taky jedná o hru, kde je vaším cílem mikromanagement vesmírné lodi, proplouvání neznámými galaxiemi a boj s různorodými nepřáteli. Pokaždé jinak vygenerovaná mapa, itemy, nepřátelé, ale i příběh. A to vše v reálném čase a v grafice jako Borderlands. This Means Warp vyvíjí irsko-kanadské studio Outlier Games od roku 2018.

Na myšlenku multiplayerového FTL však vývojáři nepřišli jako první. Už v roce 2017 si hráč Spektor řekl, že vytvoří svou vlastní verzi FTL od základů. Nese název Tachyon a zanedlouho by se mohla taky objevit na Steamu. Problémem jsou ale kapacity, kterých má Spektor jednoduše málo – hru vytváří s ostatními vývojáři ve svém volném čase. Zdarma si ale můžete stáhnout rok starou alfa verzi, která vyšla, než hra dostala povolení na Steamu.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button