AnimeEsportNovinkySeriályTip na víkend

The King’s Avatar | Gamesmag tip – Týden #13

Dnešní tip na víkend je něco pro fajnšmekry. Ne jednou jsem psala, že prozkoumávání podhoubí Netlixu je adrenalin, takže pokud vám nevadí koukat na seriály a filmy v originále a vystačíte si s anglickými titulky, bude pro vás The King’s Avatar lahůdka. Seriál čínské produkce z prostředí esportu v mandarinštině s anglickými titulky. Na vrcholek dortu přidejte místo třešničky fakt, že se jedná o seriál na motivy stejnojmenného anime a v hlavní roli hraje neodolatelný Yang Yang. To zní jako zábava na dlouhé víkendové odpoledne. No ne?

Pokud se k vám dostal před několika týdny Tip na víkend v podobě čínského anime, dozajista vás náš redaktor Lachtan přesvědčil k jeho shlédnutí. Hraná varianta tohohle animovaného klenotu je však, za mě osobně, ještě mnohem lepší. Prolínání virtuálního světa esportu se světem reálným je vyobrazeno s takovou elegancí a precizností, že moje prvotní myšlenka byla: To musela stát ku*** peněz!

Glory, Glory, allelujah!

Long story short. Elitní hráč legendární online hry Glory dostane padáka. Na esport je zkrátka už moc starý. Bez vstupní karty do hry tak ztrácí svou ikonickou postavu The Leaf of Autumn a nesmí do světa esportu minimálně rok. Nehodlá se však svého virtuálního života vzdát. Osud jej zavede do herní kavárny, kde ho zaměstná sympatická majitelka Chen Guo, která většinu svého času rozjímá nad dokonalostí světa Glory a jeho nejznámnějším hráčem. Vzhledem k tomu, že The Leaf of Autumn se na veřejnosti vždy ukazoval s maskou, nikdo neví, jak ve skutečnosti vypadá. Nová hra tedy může začít.

I když se seriál prezentuje jako napínavé drama, opak je pravdou. Je jedno jestli se jedná o čínskou nebo japonskou produkci. Ani jedna strana si nikdy neodpustí sáhodlouhé rozjímání nad svým životem. Fanoušci anime mi dají určitě za pravdu, že neustále flashbacky jsou nedílnou součástí nejepičtějších fightů, protože každá ze stran si v hlavě promítá odpovědi na otázku. Za co bojuju?

Jinak tomu není ani v případě The King’s Avatar. Každá postava je skvěle napsaná. Každá má svůj příběh. Když po prvních dvou dílech vytěsníte fakt, že 45 minut vkuse posloucháte čínštinu, je to lambáda. Strategie, intriky i neustálé skládání nových zbraní. Přeskakování ze světa Glory do světa reálného. Občas nevíte, který vám je vlastně bližší. Nechybí však hromada vtipných situací a ještě vtipnějších hlášek. Romantiku rozhodně nečekejte.

Seriál je k mání na Netlixu. Druhá série je však stále v nedohlednu.

Gabriela “Inie“ Hudec

Znáte to. Alter ego žijící vlastním životem ve virtuálním světě. A je mu tam moc dobře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button