NintendoNovinkyPCPS5Xbox Series X

The Lord of The Rings: Gollum – co o hře víme? | Novinka

The Lord of The Rings: Gollum je jednou z nejočekávanějších her vůbec a jjejí lednový odklad na rok 2022 nikomu radost neudělal. Společnost Daedalic Entertaiment tuto zprávu zveřejnila na svém Twitteru a od té doby se tvářila, jakoby se nic nedělo. To se změnilo tento týden, kdy vyšel konečně teaser trailer na hru ze světa Pána prstenů.

O čem The Lord of The Rings: Gollum má být?

Glum viděl věci, které si někteří neumí ani představit. Spoustu z nich také přežil. Jeho pomatené myšlení je nebezpečím pro každého, kdo jej jenom na chvilku lituje. Takový je hobit Smeagol poté, co staletí u sebe uchovával onen Jeden prsten. V příběhu s ním prožijeme příběh, kdy byl sám pod Temnou věží a nebo držen u elfů v Temném hvozdu.

Hra sází především na stealth a obrovské množství hádanek. Velkým lákadlem má být i rozpolcená osobnost Semagola, kterou bude hráč formovat.

Co tedy zatím víme?

Hra by měla vzdáleně připomínat například Prince z Persie nebo Assassin’s Creed. Kromě kvalitního stealthu bychom se měli dočkat i několika parkourových prvků. Jedná se ale o Gluma, takže nebude pravidelně bojovat, ale spíše nachytávat své nepřátele na různé lsti a triky.

Tento týden vyšel sneak peak trailer, který ukazuje Smeagola v Dol Guldur a v oblasti Mordoru, ze které se snaží utéct. Uvidíme také spoustu pavouků (pravděpodobně Oduliných) a další. Je zde také jasně nastíněna rozpolcená postava oběti prstenu.

Na PS5 by navíc měla hra mít funkci DualSense. Nevíme přesně, co to bude pro hru znamenat, jestli hráči budou moc například rychleji sprintovat nebo lépe uhýbat. Je také přislíbena úprava ray-tracingu, který by mohl hráčům též vylepšit vizuální zážitek. Uvidíme, kam se s tímto zvláštním tvorem nakonec všude podíváme.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Back to top button