NovinkyPCXbox OneXbox Series X

Nové Bethesda tituly budou exkluzivky, potvrdil Microsoft | Novinka

Evropská komise schválila Microsoftí nákup ZeniMaxu. čímž započala poslední fázi akvizice. Dosud se však nevědělo, jak to bude s exkluzivkama. Ve zkratce – Phil Spencer potvrdil, že nové Bethesda tituly budou exkluzivně dostupné pro Xboxy a PC. Zároveň ale dodrží předchozí sliby a dohody, takže hry jako Deathloop a Ghostwire: Tokyo vyjdou jako časově exkluzivní pro PS5.

Teď, když už je všechno oficiální, můžeme začít spolupracovat na tom, abychom všem poskytli spoustu skvělých her. Toto je další krok k vybudování špičkového týmu, který povede herní průmysl – náš závazek vůči Xbox komunitě. S přírůstkem kreativních týmů z Bethesdy by hráči měli vědět, že Xbox, PC a Game Pass budou nejlepším místem pro nové Bethesda hry, včetně některých nových titulů v budoucnosti, které budou pro Xbox a PC exkluzivní. Phil Spencer, šéf Xboxu

Tímto tedy startuje nová éra ZeniMaxu a končí ta stará, kde o chodu firmy rozhodoval primárně zesnulý Robet Altman. Microsoft se tak rozroste o 8 herních studií na počet 23. Výrazně tím může pomoct své strategii prosazování Game Passu. Čím více exkluzivek, tím méně důvodů šahat po konkurenčních konzolích. A s existencí xCloudu navíc ani netřeba konzole, ale pouze mobil. Další otázkou je, jestli bude chtít nějak konkurovat distributorům her na PC, jako třeba Epicu, anebo s nimi hodlá spíše spolupracovat.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Back to top button