FilmyNovinky

Zemřel držitel Oscara Christopher Plummer | Novinka

Ve věku nedožitých 92 let zemřel herec Christopher Plummer. Narodil se v prosinci roku 1921 Iseabelle Mary Abbot Plummer a Johnu Ormemu Plummerovi. Ačkoliv se mu rodiče v dětství rozvedli, oba pravidelně navštěvoval a na jejich přání nastoupil i na uměleckou školu. Nejdříve se věnoval hudbě, především hře na piano, ale nakonec se rozhodl stát hercem. Jako spousta herců 50. let začal v divadle. V jeho případě v Montréal Repertory Theatre.

Během let, která strávil jako herec v divadle, začal účinkovat i v různých televizních seriálech např. Hallmark Hall of Fame. Poté se mu podařilo prorazit i do filmu, a to ve snímcích jako Othello, Stage Struck nebo A Doll´s Hause. Následně měl pár let pauzu od natáčení, než se vrátil v roce 1964 ve filmu Pád říše Římské, kde ztvárnil roli římského císaře Commoda.

Během následujících desetiletí hrál Christopher Plummer v několika význačných sci-fi filmech, jako například Kazatel nebo Star Trek VI: Neobjevená země. Svůj herecký repertoár rozšířil i několika dabérskými rolemi ve snímcích Americký Ocásek či Vzhůru do Oblak. Největších úspěchů se ale dočkal až v pozdních letech svého života. V roce 2010 ztvárnil spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého ve filmu The Last Station. V této roli byl nominován jak na Zlatý Globus tak na Oscara. Bohužel ani jednu příležitost neproměnil. Povedlo se mu to v roce 2012, kdy získal obě ocenění za svou roli ve filmu Začátky.

Zavzpomínejme si na jednoho z nejlepších herců jeho projevem na Oscarech v roce 2012.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button