NovinkySeriály

Vznikne animovaná adaptace Hry o trůny? | Novinka

Ačkoliv služba HBO Max všechny dotazy ohledně animované série zatím zamítla, je potvrzeno, že se uskutečnilo již několik schůzek mezi potencionálními autory nového seriálu. Navíc víme, že nápad rozšířit franšízu o animovaný seriál, už zde byl několikrát. Zdroje navíc potvrdily, že vývojoví manažeři služby HBO vedeni Francescou Orsi už dávno spolupracují s autorem Georgem R. R. Martinem o rozšíření světa Hry o trůny.

O jakou událost by se mohlo jednat?

Ačkoliv nic nevíme, a nic nebylo potvrzeno ani napsáno, víme, že služba HBO kdysi plánovala i zpracování Robertovy rebelie. Nicméně událostí, jež by mohly universe rozšířit je hned několik. Animovaná adaptace by se mohla zaměřit klidně i na historii Svobodných měst, pád legendární Valyrie nebo dokonce i o tzv. Válku za úsvit, kdy se odehrála Dlouhá noc. Nějakou bližší informaci ohledně toho co nás čeká bychom se mohli dočkat snad v nejbližší době.

Pracuje se i na jiných dílech G. R. R. Martina

Víme, že se pomalu začalo pracovat na příběhu o Dunkovi a Eggovi, který probíhá necelé staletí před událostmi známého seriálu. Mohli bychom se tedy setkat s postavami jako je Vysoký Dunk a jeho panoš Egg. Jak dlouhý seriál by to měl být, se můžeme pouze domnívat. Nicméně ohledně příběhu těchto dvou postav vznikly tři knihy (Potulný rytíř, Přísežný meč a Tajemný rytíř). Tím pádem je zde možnost, že by se jednalo až o několika sériovou adaptaci. Zde narážíme ale na problém, kdy bylo autorovi Martinovi slíbeno, že dokud sám nedopíše všechny příběhy Dunka a Egga, žádný seriál o nich nevznikne. Další faktem je, že služba HBO Max musí přijít s nějakým dalším úspěšným seriálem, protože Netflix a Disney+ nyní vydávají jedno dílo za druhým, proto se vzájemná dohoda mohla změnit.

První potvrzený prequel už zde máme

Už dávno je potvrzen seriál House of the Dragon, který bude prequelem pro celou Hru o trůny. Ten by se měl zabývat samotnou historií rodu Targaryenů, od dobývání Západozemí tajemným rodem Targaryenů, až po událost známou jako Tanec s draky. Seriál má debutovat v roce 2022. Některé hlavní postavy již byly také obsazeny. Olivia Cook ztvární Alicent Hightower, Emma D´Arcy byla obsazena do role princezny Rhaenyry Targaryen a Matt Boyega, jehož roli ještě zatím neznáme, by se teoreticky mohl stát Aegonem Targaryenem.

https://www.youtube.com/watch?v=nlU5MWt1j7Q&ab_channel=GameOfThrones

Nám nezbývá než jen doufat, že toto rozšiřování velice známého universa si udrží kvalitu minimálně prvních pěti sérií Hry o trůny a nestane se z toho pouze franšíza, která bude produkovat jednu průměrnou sérii za druhou.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button