NovinkyPC

Chystá se nový Ultimate General. Bude složitější a z Americké občasné války.

Pokud se alespoň trochu zajímáte o historické strategie, tak jste s největší pravděpodobností narazili na jeden z titulů studia Game Labs. Zejména o jejich Ultimate General sérii. Ta je považována za jednu z nejlepších Wargame her. Slušný podíl na tom má i vedoucí jejich týmu, který se dlouho věnoval modům na Total war.

Ultimate General: American Revolution se jak již jméno napovídá odehrává během Amerického boje o nezávislost. Nenásleduje tedy trend prvních dvou dílů této série které se zaobírali Americkou občanskou válkou. Od starších výtvorů studia Game Labs se ale neliší jen historickou periodou.

Co tedy vývojáři slibují?

Hříčka má být skoro kombinací Ultimate General série a Hearts of Iron. Podobně jako je tomu v Hearts of Iron se hra odehrává v reálném čase. Budete se tak muset postarat o logistiku, o získávání jídla a surovin na výrobu zbraní. Důležitou úlohu ve vašich snahách o vítězství bude mít také špionáž a schopnost rychle doručovat zprávy z jednoho místa na druhé. Je to tedy velký krok vpřed od sice zábavné, ale lineární kampaně starších dílů.

Pokud budete chtít na ovlivnit jednotlivé bitvy, které se na Americké půdě odehrávají. Musíte na místo přivést vašeho generála. Díky němu pak můžete jednotlivě ovládat každý regiment a porazit tak umělou nepřítele na bitevním poli. Což je prvek hry, který mají vývojáři zmáknutý již z minulých titulů.

Do toho všeho zasáhnou ještě námořní bitvy, a výstavba silné flotily k poražení nepřítele, nevíme sice jak přesně budou tyto bitvy probíhat, vývojáři ale mají zkušenosti z hej jako je Naval Action či Ultimate Admiral, ty sice nejsou tak povedené jako jejich pozemní bratranci, ale i tak si myslím, že námořní válka nesníží kvalitu hry. Budete si moci vybrat Britskou nebo Americkou kampaň. Zda si zahrajeme multiplayer, který u posledních dílů nebyl, zatím nevíme, byla by to ale vítaná změna.

Datum vydání je dosud neznámé, dokonce ani vývojáři zatím pořádně nepropagovali svoje připravované dílo. Hra má naštěstí svoji stránku, kde můžete najít víc podrobností.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button