NovinkyPCTéma dne

Dragon Age: Jak to vypadá s budoucností Thedasu?

Už více než rok máme potvrzeno, že je čtvrté Dragon Age v plánu. Avšak i když už se na něm už (prý) delší dobu pracuje, informací o příběhu stále máme minimum. To nám však nebrání v nějakých těch spekulacích. Mezitím totiž vyšlo několik komiksů a kniha, které nám k tomu dali dostatek prostoru. Jo a mimochodem SPOILERT ALERT na následujících řádkách.

Solas je Fen’harel!

Už od konce DLC Trespasser je jasné, že v příštím hře budeme mít co dočinění se Solasem, nebo spíše s Fen’Harelem, jak jsme zjistili v posledních minutách DLC. Solas (zůstanu u tohoto jména, snadněji se to píše) má v plánu zničit Závoj (Veil), který odděluje Únik (Fade) od reálného světa, a obrodit tak starobylou elfí říši z jeho času. De facto má v plánu totéž, co Corypheus, kterého nám pomáhal porazit, akorát Solasovi je líto, když u toho zničí známý svět. Tak díky moc Solasi. Ovšem jak to má v úmyslu udělat nevíme.

Solas a jeho soška

Od vydání Trespassera vyšlo několik komiksových sérií a povídková kniha Tevinter Nights. Díky nim si můžeme udělat teoretický obrázek možného příběhu čtvrté hry. Je jisté, že přinejmenším v první části hry půjde o zastavení Solase, to potvrzuje i vydaný teaser. Jestli o to půjde po celou dobu toť otázka, protože jak nám ukázala Inquisition, prvotní konflikt může být jen úvodem k něčemu většímu. Jak vyplývá z komiksů a několika povídek, Solas nyní hledá sošku z červeného lyria (přesně tu díky níž Meredith zešílela v Dragon Age II), která mu kdysi patřila. Soška se objevuje v několika příbězích, kde je ukradena, předána či prodána několikrát, až se objeví v Rivaine na aukci. Solas tvrdí, že odtud jí získal on, avšak máme na to jen jeho slovo a existuje tu možnost, že ji stále nezískal. K čemu ji Solas potřebuje? Tak určitě to bude mít souvislost s jeho plánem zničení Závoje, pravděpodobně ji použije v nějakém rituálu. A co když Závoj zničí? Vrátí se Evanuris, staří elfí bohové, které tam uvěznil? Budeme nakonec bojovat proti nim? I taková možnost tu je. Při pohledu na tapisérii mě napadá i jistá schizofrenní možnost, že Solas a Fen’Harel již nejsou jedna osoba.

Hlavní mise je jasná (skoro), ale co ty vedlejší?

Ale jen z hlavní zápletky se hra neskládá. Je tu solidní možnost, že v příštím díle se objeví i gryfové, oficiálně vyhynulí. Avšak v knize Poslední let (Last Flight) jsme zjistili, jak vlastně gryfové během Čtvrté Nákazy (Fourth Blight) vyhynuly, ale hlavně, že přežilo několik vajec v Anderfelu, která se na konci knížky vylíhla. Otázkou také zůstává, kde se bude hra odehrávat. Zatím jsme prozkoumali Ferelden, část Svobodných Marek (Free Marches) a Orlais. Na konci Trespassera Inkvizitor/ka zabodne dýku do oblasti Tevinteru, což samozřejmě dává smysl, jelikož část Impéria pokrývá i oblast, kde stávalo hlavní město elfské říše Arlathan. Díky několika povídkám z Tevinter Nights víme, že nepokoje se odehrávají i v Antivě, jejíchž vládnoucí vrstva byla značně zredukována, takže jistě by se tam nějaká zápletka našla. A nabízí se tu i Nevarra, kde se několik povídek odhrává a v jednu chvíli se tam objevila i Solasova soška.

Rozuzlení, teoretické

Je jasné, že si tvůrci prostřednictvím knížek a komiksů, pomalu budují půdu, na které příběh čtvrté hry vystaví. Do vydání zbývají přinejmenším ještě další dva roky, ale pravděpodobně si počkáme ještě déle. Nezbývá než vydržet a pořádně si pročíst knížky a komiksy pro případné další stopy. Jak jinak to máme přečkat, než tvořením konspiračních teorií.

Kristina "Speedy" Gonzálezová

Ráda se označuji za sběratele konzolí, ale zatím jich vlastním pouhých 20. Čtení, hraní a historie jsou mojí vášní a nedostatek času na koníčky věčným problémem. Fantasy, sci-fi, horor, detektivka, komiks nic mi není cizí.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button