NovinkyRecenze HW

Cougar Armor S Royal | Komfort za rozumnou cenu?

Někdy mám takový pocit, že většina lidí (ať už jsou to hráči, nebo lidé pracující v kancelářích) zapomíná na to, jak důležitý doplněk je to správné křeslo. Každý z nás investuje velké peníze do počítače samotného, klávesnice, headsetu, myšky a dalších věcí, ale když dojde na křeslo dáme jen to, co zbylo, nebo to vůbec neřešíme. Vždyť všechno ostatní je důležitější, nebo ne?

Ne opravdu ne. Ať už píšete články jako já, nebo se věnujete hraní x hodin denně, či jen pracujete v kanceláři je potřeba si uvědomit, že pořádné křeslo je základ. Předejdete tak bolesti zad a jiným neduhům, ale vydržíte díky tomu i déle u svého milovaného PC.

Osobně jsem donedávna používal obyčejná, neznačková křesla. Jasně v profi křeslech jsem se naseděl hodně v práci, ale i na různých gamingových akcích, ale doma, doma jsem měl obyč křeslo za patnáct stovek. Pak jsem od Cougaru dostal na test Cougar Armor S Royal a uvědomil si, že to je něco, co jsem dávno potřeboval.

Jedna z prvních věcí, která mě na tomhle křesle zaujali bylo to, jak lehko se skládá. Když jsem rozbalil ten obří balík a odhrnul tunu dalších věcí, které pro vás budeme testovat, vypadalo křeslo složitěji než jsem si myslel. Ve výsledku mi stačilo 20 minut a křeslo bylo hotovo.

O to víc mě pak zarazilo jak krásně vypadá. Moje Armor S Royal je v černé verzi, prošívané zlatou nití, která mu přidává na eleganci a pokryté syntetickou kůží a semišem. Celkový vzhled se tak nedá popsat jinak, než slovem “luxus”. Celkové zpracování křesla včetně všech detailů je prostě skvělé. Vše lícuje a krásně dosedá, krytky zakrývají to, co mají, opěrky drží přesně tam, kde mají a vzhledu tak není co vytknout.

Jak se na něm ale sedí? Díky hlavové a bederní opěrce velmi dobře. I když musím říct, že prvních pár dní jsem si urputně zvykal. Má záda i páteř mě totiž bolely mnohem více, než kdy jindy. Na vině však nebylo křeslo, ale to, že mé tělo nebylo zvyklé na to, že má konečně podporu pro bederní i krční páteř. Je to zvláštní pocit, když si uvědomíte, že jste několik let seděli špatně a teď si musíte zvykat. Naštěstí i sedák samotný je měkký a nebolí z něj zadek ani po 10 hodinovém testování her. To jediné, co by možná mohlo být trošku lepší je zádová opěrka, která se po určité době stane až moc tvrdou. Chtělo by to prostě trošičku více změkčit nebo přidat výplň.

Ono výplně celkově jsou za mě, jediným problémem celého křesla. To totiž doslova křičí, že jde o prémiovou kvalitu s luxusním designem za super cenu, ale pak narazíte na loketní opěrky a zarazíte se. Nechápejte mě špatně nemám nic proti perfektnímu 4D systému, kdy si opěrky nastavíte přesně podle vlastních požadavků – nahoru, dolů, doleva, doprava, ze šikma, zešířit, zúžit a kdo ví, co ještě… Vadí mi to, že na nich není ani troška kůže a měkčené výplně. Opěrky jsou totiž čistý plast a po několikahodinovém hraní, to na loktech prostě pocítíte.

Tím ale neříkám, že je křeslo špatné. To v žádném případě! Ve výsledku totiž zlepšilo můj požitek z her i psaní, protože mě konečně nebolí záda. Už si nemusím každou chvíli masírovat krk díky hlavové opěrce, už se nemusím těžce zvedat z křesla díky skvělé podpoře mých zad. Vše si můžu jednoduše a rychle přizpůsobit od loketních opěrek až po 180° náklon zad a to je to nejpodstatnější. Cougar Armor S Royal nejen skvěle vypadá, ale hlavně i pomáhá a to je podstata každého dobrého křesla.

Křeslo pro potřeby recenze dodala společnost Cougar

Jan "White Rabbid" Kőrmendy

Šílenec do fantasy a sci-fi, geek, streamer, ale hlavně vášnivý gamer tělem i duší! Hry mě provází celý život a tak jsem tu, abych vám dal něco, do toho vašeho.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button