NovinkyPCPS5Xbox Series X

Ark 2 odložen na rok 2024 a příchod remasteru prvního dílu

A máme tu první větší odklad. Jedná se o druhé pokračování slavného titulu ARK: Survival Evolved, které původně mělo vyjít v první polovině letošního roku. Hráči se místo toho “mohou těšit” na remaster prvního dílů. Ten poběží stejně jako druhý díl na Unreal Enginu 5, bude se prodávat za 40 euro a vyjde ještě letos.

Ark 2 na kterém se podílí i slavný herec Vin Diesel, měl původně vyjít letos v červnu. Bohužel byl oznámen odklad až na konec roku 2024. Vývojáři ze studia Wildcard opožděné vydání hry odůvodňují využitím Unreal Engine 5, kterému se “snaží lépe porozumět” a dostat z něj tak vše, co je možné. Díky tomuto také letos nečekejte žádné nové informace a videa z připravované hry.

Druhé pokračování by se mělo zásadně lišit od prvního dílu. A dle slov tvůrců se ne všechny změny mohou zalíbit všem hráčům. Těšit se můžeme na příběh s vážným tónem, soulslike soubojový systém, primitivní zbraně anebo mechanismy z pohledu třetí osoby. I kvůli tomu se vývojáři rozhodli přinést původní ARK v next-gen verzi.

Remaster ARK: Survival Evolved ponese název ARK: Survival Ascended, a má být údajně spuštěn dokonce srpna 2023 a to pro PC, Xbox Series X/S a PS 5. Ten jak jsem zmiňoval poběží stejně jako druhý díl na Unreal Enginu 5. Těšit můžeme třeba na dynamické počasí, interaktivní floru, nebo lepší renderování světa (nebylo to vše ve hře už teď?). Slíben je také cross-platform multiplayer a cross-platform využití modifikací z PC na konzolích přes známou platformu Overwolf. Novinkou také bude začlenění battle royale módu Survival of the Fittest do hlavní nabídky hry.

Bohužel tento remaster má také několik velkých mínusů. Prvně, s příchodem tohoto remasteru, budou vypnuty servery původního ARKu. Ark: Survival Evolved, tak bude možné hrát pouze v offline režimu pouze pro jednoho hráče. To by samo osobě nebyl takový problém, kdyby remaster nestál 40 euro. A to se jedná dokonce pouze o PS5 verzi. Na PC a Xboxu Series X/S, bude dostupný pouze balíček: ARK Respawn Bundle za 50 euro. Který bude obsahovat zmiňovaný remaster a ARK 2. A ještě více vám bude vadit, že DLC, která jste si pro ARK nakoupili ve velkém, se budou prodávat samostatně ve dvou baličcícch, a to každý za nějakých 20 euro. Ve výsledku vývojáři vezmou vše, co jste do hry investovali, dají vám pár facek a dodají, kupte si to znovu v lepší grafice.

Nejsme jediní komu tohle jednání přijde jako absolutní podraz a hlavně výsměch všem dlouholetým fanouškům této hry. Je tu vůbec někdo, kdo zainvestuje a vše si zase koupí?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button