HryNovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Elex II odhaluje další střípky podrobností

Po ne tak masivním odhalení data vydání Elex II, tady máme další informace ze světa nové hry studia Piranha Bytes. Už z dřívějších informací víme, že se bude hra opět odehrávat na planetě Magalan, budeme opět hrát za hlavní postavu z prvního dílu – Jaxe, a že se opět setkáme s postavami z první hry. Nicméně konečně se nám odhalily všechny frakce, které během hraní tohoto sequelu potkáme. Jestli jste si tedy mysleli, že vás během pokračování nečeká nic moc nového, nemohli jste být více na omylu. Piranha Bytes do hry pumpuje masivní množství úsilí, a z nových záběrů, je to vážně znát.

Nové frakce, staří známí

Nově zveřejněné video nám představilo to nejdůležitější, co by nás mělo ve světě Elex II zajímat. A to sice hratelné frakce. Tohle poznávací znamení všech her od studia Piranha Bytes jednoduše nemůže chybět. V pokračování se tak vrátí jak berserkové, tak se opět podíváme i za Cleriky nebo do pouště za outlaws. Byla by to ale dost nuda, kdybychom se měli opět potloukat mezi frakcemi, které jsme si během prvního hraní rozeštvali. A protože události konce první hry byly takové jaké byly máme tady i novinky. Tou první je přidání frakce Albů. Tedy frakce, ze které původně pochází hlavní hrdina hry. V pokračování by ale měli hrát mnohem větší roli než v první hře. Nebudou to tedy pouze čistě enemy, ale sehrají svůj úkol. To ale pořád není nic nového.

Elex II se nám začíná tvářit jako mnohem masivnější RPG než jeho předchůdce. Do druhého dílu nám totiž přibyly další 2 frakce. Ti první se nazývají Skyands. Nikdo netuší odkud se vzali, ale z ničeho nic se na Magalanu objevili. Zdá se, že čerpají životní sílu z temného elexitu a jejich prostředí tvoří takzvané “Formers”. Tedy obrovské struktury, které kompletně mění okolí okolo nich. Nevěří v morálku, jsou krutí a jejich jediným úkol je vysát celý Magalan a vytěžit veškerý elexit.

Druhou frakcí, se kterou budeme mít tu čest se nazývá The Morkons. Tihle, kdysi mírumilovní cápci, se po úderu meteoru stáhnuli do podzemí a žili si tam svůj vlastní život. Postupem času a během událostí první hry se z nich stala plně izolovaná frakce a neměli co dočinění se současným světem. Jejich hlavním zdrojem je železo a zbytky zničených měst po úderu meteoru. Adaptovali se na destruktivní scénář a prozatím přežívají. S jejich izolací ale přichází také vymývání mozků a šílenost v podobě jejich vlastního náboženství. A každý kdo věří v cokoliv jiného než v jejich víru, se musí mít na pozoru.

Elex II vychází už 1. března 2022

Pomalu ale jistě se nám formuje nový svět pro pokračování. Dostáváme se do zasazení a vypadá to, že konec první hry toho přinesl víc než se mohlo zdát. Před Jaxem stojí zatím největší výzva. Spojit dosud rozkmotřené frakce, dokázat je udobřit a přesvědčit je, že zde existuje mnohem větší nepřítel než jsou jejich žabomyší války. Jakým způsobem toho dosáhnete, jestli sáhnete ke slovnímu vyjednávání nebo za sebe necháte promluvit zbraně či kouzla je už pouze na vás. My se to dozvíme už 1. března 2022 kdy hra skutečně vychází pro konzole i PC. Budete u toho s námi?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button