HryNovinkyPC

Ratten Reich. Krysy vpřed!

Myslíte si, že her na motivy první či druhé světové války už bylo dost? Zdá se vám téma už vyždímané do morku kostí? Máme tu Iron Harvest se svou dieselpunk tématikou a alternativní historií. Přišel vám i tenhle způsob málo originální? Stále by jste něco chtělo něco víc? Fajn, odmyslete si lidské vojáky, do uniforem si dosaďte krysy, šváby nebo ještěry a máme tu Ratten Reich! Ponurý svět sužovaný nekonečnou válkou mezi říší krys, carskými šváby a ještěry ze země vycházejícího slunce. Vývojáři z Metall Adler Studio nám představují svůj počin, na který už na Kickstarteru vybrali přes 90 000 EUR.

Ratten Reich se silně inspiruje obdobím první i druhé světové války. Nelze asi jednoznačně říct, které období převládá, jelikož mi z trailerů přijde, že titul je uvařený z obou našich historických válek. Proti sobě se nám postaví tři rasy. Každá z nich má ještě své dva národy či aliance, záleží na druhu. Vývojáři se nebrání přidat další národy na základě zpětné vazby od fanoušků či přispěvatelů. Díky takové členitosti frakcí se nám na bojišti proti sobě postaví obrovská plejáda jednotek. Boj se odehrává na dálku, na střední vzdálenost, ale i hezky postaru na nože. Samozřejmostí jsou i různá vozidla, která si nadále můžeme vylepšovat a upravovat dle vlastního uvážení. Variabilita tedy zastává na bojišti důležitou roly.

Kdy? Kde?!

Dalším lákadlem je zničitelné prostředí, členitost terénu, zaměření na taktiku, strategii, velkolepý příběh.. a první pohled? Na závěr jedné upoutávky jsme měli možnost vidět akci z první osoby. Bude tedy možné skočit do srsti či krunýře nějaké své jednotky a užít si bojiště i pěkně zblízka? Tuto mechaniku naposled opravdu zábavně snad zvládl jen starý Dungeon Keeper. Uvidíme, jak se s tím vývojáři popasují u svého titulu a že si na něj chvilku ještě počkáme. Ratten Reich vychází v září roku 2022 na platformě Steam a vydavatelem je Crytivo. Potěšující je i informace o českých titulcích. Zaujala vás hra? Skočte na Kickstarter a podpořte vývojáře nějakým tím eurem.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button