HardwareNovinky

Retro stále frčí i ve světě hardwaru. Commodore Amiga 500 se vrací

Musím se přiznat, že na hardware moc zatížený nejsem, ale tohle mě upřímně rozesmálo. Na tomto stroji jsem si poprvé vyzkoušel, jaké to je, být pařmenem. Sice jsem ho sotva uměl zapnout, ale těch hodin propařených. No hrůza. Vzpomínky se vracejí a věřím, že v tom nebudu sám. Amiga 500 se vrací jako mini konzole. Dočkáme se jí na začátku příštího roku.

Commodore Amiga 500 se představí v mini verzi jako A500 mini

Za tímto znovuzrozením stojí stejná společnost, která uvedla zpět na trh C64 Mini 2018. Nebyl to nikdo jiný než Retro Games Ltd. Model A500 dokáže emulovat nejen typ Amiga 500, ale také pokročilejší grafické rozhraní modelu Amiga 1200.

V paměti bude nahráno celkem 25 starých herních klasik jako Alien Breed, Another World, Chaos Engine, Simon the Sorcerer, Worms a další. Konzole také umožnuje přes USB nahrát další hry s podporou WHDLoad a řadou možností, ze kterých si můžete vybírat. A jako bonus si můžete hru uložit a pokračovat zase v jiné, když vás nějaká přestane zrovna bavit.

Společně s konzolí dostanete i retro myš a nově navržený 8tlačítkový gamepad, HDMI kabel a další věci. A vypadá, že nějakých 140 USD, čili zhruba 3000 Kč.

Přiznám se, že nikdy jsme se snad nikdy tak netěšil na další rok, jako teď. Ale tohle je opravdu jen pro pamětníky, mladší generaci by spíš zajímaly novější konzole a vybavení.

Tomáš "Zitik" Zita

Vášnivej čtenář fantasy , hráč Dračího doupětě a nenapravitelnej gamer. ,,Kolik charakterů žiješ, tolikrát jsi elfem, trpaslíkem, člověkem atd :-D ´´

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button