NovinkyPC

Gamedec se připomíná novým trailerem

V první polovině loňského roku se na Kickstarteru objevil velice ambiciózní projekt. Hra na hrdiny pod názvem Gamedec s izometrickým pohledem, kde v roli detektiva řešíte nejrůznější záhady v temném a drsném kyberpunkovém světě. Projekt fanoušky zaujal tím, že každá volba, kterou ve hře učiníte bude mít až fatální dopad na příběh. Byť byste jenom zvedli obal od müsli tyčinky a hodili ho do koše.

Jelikož se jedná o kyberpunk, případy budete řešit nejen v reálném světě, ale i v tom virtuálním. Autoři nám slibují, že budeme moci k řešení případu přistupovat z více úhlů a právě to ukazuje nejnovější trailer. Gamedec lze hrát nejrůznějšími způsoby, nebo spíš tím způsobem, který vy jakožto hráč považujete za správný. Udáte vraha, abyste byli hrdinou lidu? Nebo se s spojíte s nepřátelským gangem a váš cíl nenápadně (nepřímo jelikož hra neobsahuje žádnou formu souboje) zlikvidujete? Stanete se kočkou, protože to váš zaměstnavatel požaduje? Hra počítá se všemi variantami. Buď za to dostanete náležitou odměnu, nebo vás čeká krutý trest, od úpadku reputace u jedné z mnoha frakcí přes finanční ztrátu po úmrtí postavy. Vše je přitom jen a pouze v rukou hráče a jeho morálního kompasu. Hra tak tím pádem může fungovat jako sonda do vašeho podvědomí.

Každá volba ve světě Gamedec tak má svůj smysl a váhu. Aspoň to nám vývojáři slibují. Podaří se jim tento slib dodržet, nebo nás čeká zklamání? To ukáže čas. Já osobně doufám, že dostaneme nový a svěží RPG zážitek se zajímavou hratelností a ještě zajímavějším příběhem. Zda o takový zážitek skutečně půjde, se dozvíme již 16. září na PC. Pokud se nemůžete vydání hry dočkat, můžete si čekání zkrátit demoverzí dostupnou na Steamu.

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button