NovinkyPCPS4PS5

Disco Elysium Final Cut povinně do každé herní knihovny! | Novinka

Fanoušci detektivního RPG Disco Elysium od studia ZA/UM se konečně dočkali rozšířené Final Cut edice. Je tedy perfektní chvíle hru si buď znovu zahrát a naplno si užít nových možností, a nebo se jako hráč nepolíbený připravit na neopakovatelný herní zážitek. Vážně… Nekecám… Stojí to za to.

Hra získala v roce 2019 ocenění Game Awards za nejlepší nezávislou hru, nezávislý debut, příběh a RPG. A to oprávněně. Disco Elysium vzalo žánr RPG, strčilo ho do mixéru a výsledný koktejl naservírovalo s růžovým paraplíčkem a lajnou kokainu na boku. Nezbyl žádný prostor pro zastaralá klišé a neohrabané herní mechaniky. Přišel čas na revoluci, nacionalismus, kaleidoskop ideologií a důkaz, že videohry můžou být setsakra zábavné, i když se otírají o politiku.

disco_elysium

Ve středobodu všeho stojí muž, kterého od naprostého rozkladu a nepříčetnosti chrání pouze napůl zpuchřelá guma trenclí. Hlavní hrdina je policejní detektiv a tak trochu nefunkční troska. Je ale jen na vás, jaký typ trosky si z něj uplácáte. Hra totiž nabízí neuvěřitelné množství možností a dialogů, díky kterým vypadají ostatní RPG tituly prkenně a nenápaditě.
Disco Elysium je hra s nečekanou hloubkou a nabízí velmi silný scénáristický zážitek zabalený do krásného vizuálu.

elysium_game

Co tedy Final Cut edice nabízí?

Pokud vás nebaví prokousávat se dlouhými texty, určitě oceníte dabing, který nyní doprovází všechny interakce. Hlasy navíc výrazně prohlubují osobnost všech charakterů.
Hra je také obohacena o nové postavy a questy vázající se k ideologiím herního světa. Přibyla i nová lokalita k prozkoumání na plně otevřené herní mapě. Pro snazší ovládání je na PC nově k dispozici i plná podpora pro ovladače a možnost úpravy mapování kláves.
Svět Disco Elysia bude nyní možné objevovat i na konzolích PS4 a PS5. Na vydání pro Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch si ale musíme počkat až do léta 2021.

Hráčí, kteří hru již vlastní, získají Final Cut edici zdarma jako update. Pokud ale Disco Elysium ve své herní knihovničce ještě nemáte, není na co čekat.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button