AnimeNovinkyTip na víkend

Co dělat o víkendu? Rozkoukejte anime Jujutsu Kaisen | Gamesmag tip #5. týden

Tento víkend přináší tip pro všechny fanoušky anime. Hororový příběh Jujutsu Kaisen vycházející ze stejnojmenné mangy od Gege Akutamiho. Režisérem anime je Seong-Hun Park, který měl na starosti například korejský film Eseu daieoli. Momentálně je venku 16 epizod z naplánovaných 24 a musím říct, že je to skvěle zpracované anime počínaje hudbou, akcí a už od začátku docela drsným a drastickým příběhem.

O čem je příběh?

Jsme ve světě, kde démoni požírají lidi. Navíc jsou všude po světe schované různé části těla legendárního démona Sukuny. Každý démon, který se dostane k ostatkům a sní je získá obrovskou moc, kterou může zničit svět nebo pokud ne zničit, tak jej aspoň dost nějakým způsobem ovlivnit. Jak je naštěstí zvykem existuje skupina super bojovníků. V tomto případě se jedná o bojovníky školy Jujutsu, kde se běžní smrtelníci trénují v tajnosti před světem a po výcviku loví démony a ničí nebezpečná prokletí.

Hlavní postavou je Yuuji Itadori, který se stará o svého nemocného dědečka ležícího v nemocnici. Ačkoliv chlapec vypadá úplně normálně (na anime), je fyzicky neuvěřitelně zdatný a spoustu sportovních klubů po něm doslova prahne. Yuujiho ale absolutně nezajímají nějaké sportovní aktivity a radši je se svými dvěma přáteli neustále venku. Jeho život se změní, když se mu náhodou dostane do ruky prst démona Sukuny. On ale neví, co to je a tak rozlomí pečeť, která na pro něj neznámém předmětu je. To ovšem neměl dělat…

Jelikož určitě nechcete žádné spoilery pokusím se Vás navnadit ještě takto. Je to neskutečně nabitá pecka, která se drží své předlohy z mangy. Když člověk opustí spoustu brutálních scén a občas vnucený vtip jedná se o jednu z nejlepších anime, které momentálně vycházejí. Příběh je perfektní, animace perfektní, bojové scény perfektní a navíc postavy jsou hodně dobře napsané. Takže pokud máte o víkendu aspoň trochu času, anime rozkoukejte.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button