HardwareNovinkyNovinky HW

Nvidia – další zdržení RTX třicítek

Už je to nějakou dobu, co Nvidia představila grafické karty série RTX 30. A rozhodně nemálo lidí je má objednané, nebo čeká na naskladnění u svých oblíbených prodejců. Akorát v Nvidii opět řeší problém s dodávkami a vypadá to, že se jich jen tak nedočkáme.

Dle vyjádření vedení společnosti se jich nedočkáme určitě do konce Q1 (první čtvrtletí). Problém ale vzniká v rozporuplném kalendáři společnosti NVidia. Normálně totiž Q1 končí v březnu a počátkem dubna začíná Q2, ale u nich to vypadá mnohem zajímavěji… Q1 je táhne až do konce dubna a Q2 začíná okolo května (viz PDF). Navíc dle CFO Kresse se Nvidia nedostala ještě dle plánů ani do Q1 (WTF???), což teda nechápu ani dle toho jejich plánu.

Důsledkem těchto komplikací je také zvýšení cen u prodejců. A je to ohromná škoda, grafické karty od obou výrobců (i AMD) jsou neskutečně dobré. “Dobrá” zpráva je, že alespoň 3060ky k nám mají dorazit na konci ledna… Akorát mám skepsi o jejich dostačujícím výkonu a hlavně dostupnosti.

MikeGuitarize

MikeGuitarze je hlavně špatný muzikant, beznadějný producent, netalentovaný skladatel, zlá osoba a ještě mnohem horší hráč. Avšak za nic se bohužel nestydí... Jeho plky a snahu o umění můžete sledovat na Twitchi, FB, nebo Instagramu. Taky somruje o kačky na nové CD na Patreonu. Toss a coin to you Mike! Jediný co má k plusu je jeho andělská krása ;-)

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button