HryNovinkyTéma dne

Cyberpunk 2077 bude kratší než Witcher 3

Ti z vás, kdo hráli třetí pokračováni Zaklínače od CD Projekt Red mi určitě dají za pravdu, že to je jedna z nejpovedenějších RPG her za poslední řádku let. Možná jedna z nejpovedenějších vůbec. Ať už se budeme bavit o grafickém podání, ozvučení, detailech, herních mechanikách, rozloze světa, nebo o příběhu jako takovém. A to samé pro Witchera 3 platí taky v herní době a v počtu úkolů. Všeho je tady tak nějak hodně. Moc? Nebo třeba příliš?

Jasně, pro každého je ideální různá herní doba. Někdo má radši kratší a intenzivní hry, další má zase rád postupný progres a prokousávání se hrou pomalu. Jeden sbírá každou kytku, každý možný poklad, prohledá každý kousek mapy a druhý zase jde pouze po cestě hlavních questů, které jej dovedou na konec hry. A sám za sebe můžu říct – pro někoho je herní doba na dohrání hry nějakých 100 hodin prostě příliš.

CD Projekt Red, tedy polské studio které má na svědomí právě Zaklínače, bude za nedlouho vydávat svůj další mistrovský kousek a to Cyberpunk 2077. A protože lidi ví, že předešlý jejich titul byl opravdu pecka, tak se Cyberpunk stal tak nějak nejočekávanější hrou tohoto roku. A to i přes to, že už byl před pár měsíci odložen.

Už teď se polemizuje nad vším možným. A jeden z aspektů, který se řeší je právě délka hry. Bude stejně dlouhá jako předešlý Witcher? Přátelé, nebude. Cyberpunk 2077 bude kratší. Proč? Jednoduché. Zaklínače podle vývojářského studia neprošlo celého vysoké procento lidí. Dokonce kvůli délce byla i spousta stížností. Pokud bych měl mít svůj názor, tak psát někomu do studia že jsou to debilové a dělají moc dobré, ale dlouhé hry je teda dost na hlavu. Už jen z principu, že pokud mě baví, tak je jedno, jak dlouho mi bude trvat než ji projdu. Někomu měsíc, někomu rok. A co jako?

Patrick K. Mills – senior designer v CD Projekt Red uvedl minulý týden, že se rozhodli zkrátit hlavní příběh:

„Dostali jsme spoustu stížností na to, že hlavní příběh The Witcher 3 je příliš dlouhý. A při pohledu na metriky vidíme, že obrovské množství lidí, kteří tuto hru hráli, došli opravdu daleko, ale nikdy se nedostali do konce. Chceme, abys jste prožili celý příběh,“

Jestli je to krok správným, nebo špatným směrem nechám na každém z vás. Každopádně uplakánky nemám moc v oblibě a proto když vím, že jdu hrát rozsáhlou hru a nemám na nic čas, tak si přeci počkám na lepší dobu, nebo zvolím hru jinou a nesnažím se sabotovat hodiny zábavy druhým. Ovšem pokud samo studio cítí problém právě tady, nezbývá než jim věřit a doufat, že ví co dělají. Ale nemusíme se bát, Cyberpunk 2077 bude tak i tak obrovskou hrou a rozhodně se máme na co těšit. A kdo ví, třeba to projdu i já, když byl Witcher tak debilně dlouhý a neměl sem na to koule!

David "Salamista" Hrňa

Všichni máme jedno společné - máme rádi hry! Ať hraješ na čemkoliv a cokoliv, jde nám o zábavu! Toho se držme.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button