NovinkyPCPS4PS5Xbox OneXbox Series X

Jak vypadá multiplayer v Call of Duty: Black Ops Cold War?

Treyarch odhalil první oficiální trailer a záznam z multiplayeru nadcházejícího Call of Duty: Black Ops Cold War. Hra samotná vyjde až 13. listopadu, ale nedočkavci si mohou hru předobjednat a zúčastnit se tak open bety. Ta je rozdělena na dvě části, první přijde pouze pro PS4 hráče, kteří dostanou přístup 8. a 9. října, open beta pak poběží 10.–12. října. O týden později přijde crossplay beta, která se zpřístupní 15. a 16., hratelná bude pak od 17. do 19. října na PC, Xbox One a PS4.

Multiplayer se bude podobat spíše Modern Warfaru než ostatním ze série Black Ops, ale nabídne několik novinek a změn. Mezi ně patří například předělaný Create-a-Class systém, Scorestreaky, samozřejmě nové mapy, zbraně, perky a herní mody. Bude navíc zanechán standardní automatický healing. Black Ops Cold War bude zároveň prvním CoD, které se dostane na PlayStation 5 a Xbox Series X. Spolu s ním se na nové konzole dostane i Warzone, jehož veškerý aktuální progress se přenese. To znamená, že všechny zbraně a achievementy, které jste si tvrdě vydřeli, budete mít dostupné i na nové verzi. Stejně jako u Modern Warfare bude existovat jakási cross-progression, díky které budete sdílet rank ve Warzone a Cold Waru a budete moci využívat většinu itemů, které odemknete ve kterémkoli z obou.

https://www.youtube.com/watch?v=jB8TdeUWulo

Multiplayer bude zasazen pár let po singleplayer kampani, ale stále v rámci Studené války. V traileru bylo ukázáno 5 map – Miami, Armada, Satellite, Moscow a Crossroads. Představeno bylo také několik herních modů, jedním z nich je Combined Arms, kde se proti sobě utká 24 hráčů ve dvou týmech po 12. Dalším je Fireteam, kde bude 40 hráčů bojovat o určitý objektiv. Nejzajímavějším je však zbrusu nový VIP Escort. V podstatě v něm jde o to, aby jeden tým ochránil VIP na jeho cestě ke specifickému bodu, a druhý mu v tom naopak zabránil. Hra je rozdělena na kola, tým, který jako první vyhraje 4 kola, vyhraje celý zápas. Hráči navíc mají jenom jeden život na kolo. Na gameplay z tohoto modu se můžete podívat ve videu níže.

Co se týče dalších změn, tak v Create-a-Class budete mít možnost v sekundárním weapon slotu navíc přidat brokovnice, pistole, či raketomety. Zároveň se vrátí Wildcardy, které umožňují porušit určitá pravidla. Jednou z největších změn budou killstreaky, které se transformují do scorestreaků. Ty po smrti nezmizí, ale nároky na ně se zvýší a multipliery za zabití se počítají pouze za jeden život, takže pořád jste za přežívání odměňováni. Hráči se tímpádem nebudou muset strachovat, že přijdou po smrti o svoje streaky, což znamená, že budou moci více riskovat. Každý scorestreak bude mít vlastní cooldown, aby se nedaly příliš zneužívat.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button