FilmyNovinky

Justice League Snyder´s cut vyjde v březnu! | Novinka

Justice League vyšla už v roce 2017 a byla přijata velmi chladně. Jednou z příčin byl právě odchod Zacka Snydera, který natáčení z rodinných důvodů opustil. Roli režiséra po něm převzal Joss Whedon. To byl velmi dobrý tah od Warner Brothers, přeci jen Whedon měl za sebou úspěšné snímky Avengers a Avengers: Age of Ultron od konkurenčního Marvelu. Ačkoliv si i na IMDB udrželo Justice League rating 6.3/10, film je hodnocen jako podprůměrný. Už vzhledem k hereckému obsazení s hvězdami v čele s Bennem Afleckem (Pearl Harbor, Argo), Henry Cavillem (Zaklínač, Muž z Oceli) nebo Gal Gadot (Wonder Woman, Rychle a Zběsile) se očekávalo, že se snímku povede daleko lépe.

A to i přesto, že tržby z kin byly skoro 653 miliónů dolarů. Což na původní rozpočet 300 milionů dolarů byl více než dvojnásobný zisk. Na celkovém dojmu z filmu se podepsaly i rozpory mezi herci a režisérem. Můžeme zde zmínit spor Raye Fishera (Temný případ, Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti), který prohlásil, že režisérovo chování je: „hrubé, urážlivé, neprofesionální a celkově zcela nepřijatelné.“

Ihned po vydání filmu se začali ozývat fanoušci, že je na čase provést tzv. Justice League Snyder´s Cut. Tedy donutit starého režiséra Zacka Snydera, ať upraví film natolik, aby získal úroveň, kterou si zaslouží. Nakonec po přimluvení Gal Gadot a Bena Afflecka se toto přání stalo skutečností a upravení celého filmu bylo potvrzeno. Staronový režisér slíbil spoustu úprav, návrat postav, které už údajně ve světě Justice League být nemají (příkladem je Jared Leto v roli Jokera) a především představení jednoho z největších záporáků DC Universa Darkseida.

Co nás čeká nového?

Po vypuštění traileru si fanoušci skutečně přišli na své. Můžeme si všimnout, že Superman bude mít na sobě svůj černostříbrný kostým místo klasického modročerveného. Vidíme také více záběrů s Ray Fisherem (Cyborgem), který je ústřední postavou boje proti Darkseidovi. Více záběrů se dočká i linka Flashe ztvárněného Ezrou Millerem (City Island, Fantastická zvířata a kde je najít). Navíc původní Justice League měla fanoušky navnadit i na herce Jasona Momou (Cesta do Palomy, Sugar Mountain), jehož role Aquamana se o rok později představila ve vlastním sólo filmu.

Jaká bude finální verze?

Finální verze měla být čtyřdílnou minisérii. To už dnes ale také neplatí. Justice League Snyder´s Cut nakonec bude čtyřhodinový film s potvrzenou premiérou 18. března 2021. Pro české fanoušky navíc přichází i skvělá zpráva, že snímek bude dostupný i na HBO GO s českými titulky ve stejný den jako na službě HBO Max. Je čas doufat, že všechny chyby původního filmu budou napraveny a my budeme mít jako fandové prvotřídní zážitek.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button